Et par måneder før åbning: Spar inviterer til festivitas på p-pladsen

Tommerup St.

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Det varer endnu små to måneder, før den nye Spar-butik i Tommerup St. er klar til at åbne, hvor Superbrugsen lukkede sidst i april. Men på fredag eftermiddag giver den lyd fra sig.

Fra klokken 14.30-17.30 sker der ting og sager på p-pladsen bag forretningen. Der vil være gratis pølser, øl og sodavand til alle fremmødte og desuden chipsposer til børnene. Og der vil være aktivitetsbiler fra nogle af Spars leverandører som Cocio og Rynkeby. For de nysgerrige vil der også være mulighed for at kigge ind i den renoverede butik, der er omkring 300 kvadratmeter mindre end brugsen var, det skyldes blandt andet, at udbuddet af nok food, for eksempel isenkram, er langt mindre end hos SuperBrugsen.

Man kan allerede nu følge Spars nye side på Facebook “SPAR Tommerup St.”, der vil blandt andet komme en konkurrence i løbet af ugen, lyder det lokkende fra Jack Hansen, salgschef i Spar på Fyn og i Sønderjylland og selv bosiddende i Tommerup St.

Åbning efter sommerferien

Man er også så langt, at der næsten kan sættes navn på den nye købmand, men ikke så langt, at Jack Hansen ville røbe det, da Folkebladet talte med ham sidst på ugen. Det er en med bred erfaring inden for dagligvarehandel, så meget ville han røbe.

Åbningen trækkes til efter sommerferien formentlig i begyndelsen af august, også her skal den nye købmand ind over, lige som det bliver ham, der skal træffe aftale med en eventuel bager til levering af frisk brød.

Alternativet er bake off, men forhåbentlig bliver det en kombination, bemærker Jack Hansen. Forretningen får også en delikatesse, og der er netop slået et antal stillinger op, blandt andet for at finde folk til at bemande denne. Meget af det faste personale, man kendte fra brugsen fortsætter i den nye butik, men alt i alt skal der ansættes 10-15 flere inklusive ungarbejdere, vurderer Jack Hansen.

Vennerne fortsætter

Flere af de ting, man kendte fra SuperBrugsen vil man også kunne finde i Spar, der ligesom brugsen også støtter op om lokalsamfundet.

Superbrugsens Venner, der støttede aktiviteter i forretningen og i lokalsamfundet som for eksempel vinsmagninger og fællesspisningen, har givet tilsagn om at fortsætte – de skal dog nok lige finde et nyt navn – også dem vil man kunne møde nogle af på fredag.

• Kan man ikke forestille sig, at Rema har fået et forspring, i den tid, hvor den har været den eneste butik i byen?

• Rema er jo ikke en ny butik, og vi får stort set samme service som der var i Superbrugs-regi i form af postudlevering, siger Jack Hansen og nævner også en app, der giver adgang til særlige medlemstilbud hver uge, i stil med tilbud man får via Coop’s app.

Gammel forening med nyt navn

Også OK vil deltage i festivitasen på fredag. Som mange vil vide fortsætter den gamle forening bag Superbrugsen Tommerup St. og Omegn, som Foreningen Tallerupvej 16, der dels står som ejer af bygningen, hvor Spar lejer sig ind, dels skal drive tankanlægget. Dens formål i øvrigt er at støtte aktiviteter i lokalområdet. Blandt de 1800, der var medlemmer i brugsforeningen, har foreløbig omkring 100 meldt sig ind i den nye forening, og det betragtes ifølge formand Peder Henriksen som tilfredsstillende.

Del denne historie på: