Efter corona-dvalen: Snecup er tilbage – men på halvt blus

Tommerup St.

18. december 2022

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

For 47. gang lægger Fyrtårn Tommerup gulv til Tommerup HK’s Snecup. 

Denne gang dog kun i halv størrelse i forhold til storhedstiden.

Efter to år med nedlukning kommer halgulvene i Tommerup og Vissenbjerg igen til at gynge under ivrige håndboldspillere, og lokalerne til at genlyde af glade stemmer af børn og unge, der har valgt at bruge et par dage mellem jul og nytår på håndbold.

Med andre ord Snecup er tilbage.

Det er 47. gang, Tommerup HK inviterer håndboldspillere fra hele landet på dage med håndbold på banen og masser af hygge og samvær på tilskuerrækkerne og i sovesalene på Tallerupskolen.

I alt er 47 hold fra 16 forskellige klubber tilmeldt og de skal i dagene fra 28.-30. december spille 142 kampe fordelt på fire haller i Tommerup og Vissenbjerg.

Det lyder umiddelbart af meget, og kræver også en god portion frivillige til at bære opgaven, men ifølge formand for Tommerup HK Mikkel Vind er det kun halvt så mange, som i Snecups storhedstid.

– Tidligere deltog 90-100 hold, og der blev spillet i syv haller. Men jeg tror, vi får rigeligt at se til, vi kan godt begynde at mærke presset, bemærker han.

For eksempel vurderer formanden, at der er brug for omkring 70 frivillige som halansvarlige, til at tage sig af forplejningen, sørge for, at overnatningsstedet fungerer og ikke mindst til at bemande dommerbordene fra morgen til aften i tre dage.

Er det sliddet værd?

– Ja det er det. Vi har selv 10 hold med, som får en god oplevelse. Vi gør det ikke kun for andres skyld, og der er også et økonomisk aspekt i det, selv om vi er gået ned i en mindre størrelse, siger Mikkel Vind, der dog medgiver, at det overskud, der er udsigt til i år, måske ikke står mål med anstrengelserne.

Der er flere årsager til, at arrangementet er skrumpet. Som det også er tilfældet andre steder, betyder to års nedlukning, at det er lidt svært at trække folk til igen. De skal lige finde ud af, at der igen sker noget rundt omkring.

– Med to års pause er der også gået en del knowhow tabt. Der er været meget udskiftning i bestyrelsen, og det har været svært at finde nogen, der havde mod på at løfte opgaven, forklarer Mikkel Vind. Han håber, at Snecup med tiden vil vokse sig større.

– 28. og 29. december 

spiller U13 og U15, og 30. december er det U11, der er på banerne.

Del denne historie på: