Tommerup/København

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Lørdag 25. maj blev en stor dag for Tommerup Vandpolo. Klubben fik ikke bare et, men to Danmarksmesterskaber med hjem fra Bellahøj Svømmestadion i København.

Ingen tvivl om, at den forgangne lørdag vil skrive sig ind i Tommerup Vandpolos i forvejen ret flotte historie.

Tommerup havde kvalificeret sig til finalen i både kvindernes række og i herrerækken, da klubben lørdag drog mod hovedstaden. Kvinderne havde vundet den indledende rundt og gik derfor videre til finalen som vindere. Herrens havde været ude i to semifinaler, hvor de vandt over Frem Odense, der er sidste års mestre, og dermed gik videre til finalerne.

Første finale 18. maj vandt kvinderne sikkert 11-6. Det ændrede dog ikke på nervøsiteten forud for anden finale i denne weekend.

• Holdet kom fint fra start og vandt første periode 2-1. I anden og tredje periode fortsatte det det gode spil og øgede føringen til 6-1.

I fjerde og sidste periode fulgte det ikke aftalerne i forsvaret, der opstod nervøsitet og det bevirkede, at modstanderen Frem blev lukket ind i kampen igen. Vi sluttede dog af med en sejr på 8-6 og kan dermed hjemtage vores femte danske mesterskab for kvinder siden 2016, fortæller cheftræner Karl-Emil Greve i en pressemeddelelse.

Herrernes kamp blev som forventet en gyser. I første finale havde de spillet uafgjort mod KVIK 11-11, derfor kunnet et af holdene med en vunden kamp tage mesterskabet, hvorimod uafgjort ville udløse en tredje og afgørende kamp.

Og det blev nervepirrende. Først syv sekunder før slutfløjtet, da herrerne fra Tommerup scorede kampens sidste mål, var sejren hjemme og Danmarksmesterskabet sikret. Det blev det andet mesterskab, det første vandt holdet i 2021.

• En vanvittigt spændende kamp. En spiller på herreholdet skal fremhæves, vores målmand Silas Pedersen var forrygende i målet, selvfølgelig bakket op af forsvaret, lyder det fra cheftræneren. (liw)