Det grønne hus har fået et navn

Tommerup St.

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Det grønne Røde Kors hus – det bliver navnet på den tidligere Café Gårdhaven på Tallerupvej, som Røde Kors i Tommerup har lejet. I forbindelse med indvielsen af huset blev der udskrevet en konkurrence, og det var Bente Røjsmose, Tommerup St., der fik de to flasker rødvin, der var stillet på højkant i forbindelse med navnekonkurrencen. Det fortæller formand Helle Dalsgaard.

Hun kan også fortælle, at der er kommet liv i huset med strikkecafé hver onsdag eftermiddag. Her er alle velkomne til at tage håndarbejdet med og få et par hyggelige timer sammen med andre håndarbejdsinteresserede – og der er plads til flere, fortæller Helle Dalsgaard.

Det er der også på holdet, hvor enlige mænd mødes til madlavning om tirsdagen i lige uger mellem klokken 17 og 21. Det koster. 50 kroner pr. gang. Tilmelding kan ske på tlf.  40 16 12 34 eller 28 55 28 88. 

Tilmelding er ikke nødvendig i brætspilscaféen, som åbner dørene den sidste mandag aften hver måned. Har du lyst til at spille med andre, så mød bare op.

– Vi har også haft en hyggeaften for ukrainere, som bor her i nærområdet. Det var i samarbejde med Røde Kors i Vissenbjerg og Ukrainsk Venskabsforening. Der kom cirka 20 ukrainere, og vi blev godt underholdt af en ukrainsk musikgruppe, fortæller Helle Dalsgaard.

I samarbejde med Assens Kommune er der ligeledes oprettet aktiviteter for psykisk sårbare, ligesom der arbejdes på at starte en demenscafé og en gruppe, der hedder “Fortæl for livet”. Og så er der lige Røde Kors-nørklerne, der mødes den første mandag hver måned.

– Vi håber, huset kommer til at summe af liv, siger Helle Dalsgaard, og noget tyder på, at det er godt på vej til det.

Del denne historie på: