Dårlig ryg og en clairvoyant sendte Karina Handbergs arbejdsliv i en ny retning

Tommerup St.

2. december 2021

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Et foto af din gravide mave eller en folder, et skilt og en hjemmeside til din virksomhed, Karina Handberg kan tilbyde det hele.

Tre år som færdiguddannet først sundhedshjælper og dernæst -assistent. Mere nåede Karina Handberg ikke, før en diskusprolaps, satte en stopper for det arbejdsliv. Karina Handberg var lidt i vildrede med, hvad hun så skulle finde på, for hvor havde hun sine kompetencer, når det ikke skulle være i plejen af ældre mennesker, hun skulle udfolde dem? 

For at få hjælp til lidt selvudvikling valgte Karina Handberg at gå til en clairvoyant, som sporede hende ind på mediegrafiker-uddannelsen. I forvejen havde hun i mange år interesseret sig for at fotografere, så tanken var ikke helt fremmed for hende.

Under uddannelsen kørte en lille forretning som fotograf ved siden af studierne.

Og nu har hun taget springet fuldt ud og satser med Handberg Grafik og Design, som hun åbnede i Erhvervsparken TEP i Tommerup St. 4. oktober, på en karriere som selvstændig.

Tommerup ved et tilfælde

At det lige blev Tommerup, der blev basen, er et tilfælde. Selv borg Karina med sin familie i Marslev, men her i erhvervsparken har også firmaet Base2Charge til huse, og her var Karina Handberg i praktik, da hun færdiguddannet sammen med en hel masse andre stod uden job. Hun lavede blandt andet logger til firmaet, der dog ikke havde økonomi til at fastansætte hende i forlængelse af praktikken, men i stedet foreslog hende at freelance, så ville det måske gøre brug af hende ved andre lejligheder.

Konkurrence skræmmer ikke

At der i erhvervsparken også er andre firmaer med de samme kompetencer, og at der i stationsbyen er en anden fotograf, der som hun har specialiseret sig i fotos af gravide og babyer, ser hun ikke som et problem.

– Jeg ser dem som kolleger, ikke konkurrenter, fastslår hun. Med et halvt hundrede andre firmaer i erhvervsparken ser hun både muligheder for sparring og for, at nogle af dem kan bruge det, hun kan tilbyde. 

Mange varer på hylderne

Og det er ikke så lidt. Ud over fotos af den gravide mave eller den lille prinsesse, Karina Handberg har også udstyret til den forvandling, kan hun fabrikere hjemmesider, lave visitkort, skilte, bannere, og folie til biler for blot at nævne nogle af mulighederne.

– Jeg har en ide om at tilbyde startpakker til små selvstændige og hjælper også gerne, hvis kunden har filer i forvejen, så behøver det ikke blive så dyrt.

– De får også filerne med herfra, så de har dem næste gang, de får brug for at printe. Det er ellers almindeligt, at man beholder filerne, men det synes jeg er unfair, kunden har jo betalt for det én gang, og jeg kan ikke bruge dem til andre kunder, forklarer Karina Handberg, der også håber på lidt goodwill på den konto.

Del denne historie på: