Brugsuddeler: Vi er ikke ved at lukke

Tommerup St.

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Det gik hurtigt, da Superbrugsen i Tommerup St. i sidste uge skulle samle 50 underskrifter for at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling, men der skal mere til, før forretningen har en fremtid.

– Vi er ikke ved at lukke, understreger uddeler Jan Hansen i et opslag på Facebook, hvor han opfordrer medlemmer af butikken til at komme og give deres underskrift på, at der kan indkaldes til en ekstraordinær generalforsamling 21. juni.

Generalforsamlingen er nødvendig, for at der kan vælges en ny bestyrelse. Den gamle gik af på den generalforsamling, hvor et stort flertal af de fremmødte sagde ja til en fusion med Superbrugsen i Haarby, en aftale, som Haarby efter pres fra egne medlemmer sprang fra få dage efter.

Brug for mere omsætning

Underskrifterne var det ingen sag at fremskaffe. De nødvendige 50 og flere til var i hus på dag ét. Men den slags opbakning er af gode grunde ikke nok til at sikre fremtiden.

Jan Hansen kommer derfor også med en klar opfordring om at handle mere i Brugsen.

– Vi er p.t. i drøftelser med andre parter om en løsning på vores situation. Hvis de forhandlinger skal videre til næste trin, har vi brug for noget mere lokal opbakning og omsætning, så vi kan styrke dem i troen på, at det er et projekt, de kan gå 100 procent ind i. Vi har også brug for mere omsætning, så vi kan løfte os på sigt og styrke det lokale engagement, siger Jan Hansen.

– Hvor lang tid har I til at vise, at der er opbakning fra kunderne?

– Vi har lang tid, men vi vil gerne se en stigning i omsætningen over de næste to måneder.

– Har I mærket mindre opbakning, siden Haarby trak sig?

– Nej, der er generelt vækst i alle vores butikker i øjeblikket, om det her er på grund af Haarby, eller det er fordi, konjunkturerne generelt er begyndt at vende, er svært at sige. Men vi har brug for, at folk holder ved og lægger flere penge i butikken, så de parter, vi arbejder med, kan se, at det, de investerer, også kan tjene sig hjem igen, forklarer Jan Hansen.

Hvem den konkrete samarbejdspartner er i øjeblikket, må han ikke sige, da man ønsker arbejdsro.

Der satses i første omgang på at finde en fusionspartner, men der er også en anden mulighed, fortæller Jan Hansen.

– Coop har givet udtryk for, at de også kunne se sig selv overtage butikken, men de vil gerne have, at vi fortsætter som selvstændige for at bevare ligevægten mellem de selvstændige og coop-butikkerne, så de fortsat kan være ligeværdige partnere.

Tidligere har brugsbutikker kunnet give underskud i mange år, fortæller Jan Hansen, men Coop, der selv er i store økonomiske vanskeligheder, er knap så langmodig nu. Dårlige forretninger bliver hurtigere lukket.

Den ekstraordinære generalforsamling holdes som nævnt 21. juni, og det foregår i erhvervsparkens kantine klokken 19.

Del denne historie på: