Brugsen lukker – ny kæde parat til at tage over

Tommerup St.

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

En ekstraordinær generalforsamling tirsdag 5. marts er blevet til et orienteringsmøde. Brugsen lukker, men bestyrelsen har fået et godt tilbud fra anden side

Brugsen lukker. Den kendsgerning er der ikke ændret på. Alligevel afblæser bestyrelsen i Tommerup og Omegns Brugsforening de ekstraordinære generalforsamlinger, der var indkaldt til. Tirsdag 5. marts invitereres medlemmerne i stedet til inforationsmøde klokken 19 i Tommerup Erhvervspark.

For mens bestyrelsen var i gang med at henvende sig andre, der kunne være interesserede i at drive dagligvarehandel i Tommerup St., blev den selv opsøgt af en kæde, der var interesseret. Hvilken kæde, det er, vil Peder Vester Henriksen ikke røbe før orienteringsmødet, men den er velkendt, så meget vil han godt sige.

  • Der kan være mange holdninger til, hvem det måtte være, så det vil vi gerne servere direkte fra os til medlemmerne, siger han.

På Facebook er der da også allerede luftet flere meninger om, hvem man kunne tænke sig at få ind i de bygninger, som Superbrugsen forlader.

  • Det er nogle, der før har haft held til at overtage brugser og drifte dem med succes. De har samme avancer på varerne, men omkostningerne er helt anderledes end hos COOP, siger Peder Vester Henriksen.

Generalforsamling senere

Helt uden generalforsamling kommer overtagelsen dog ikke til at foregå.

Kæden lejer sine butikslokaler, og det vil også ske i dette tilfælde, ligesom den ganske indbringende tankstation også vil fortsætte. Derfor skal der ændres i vedtægterne, så det kommer til at fremgå, at foreningen fremover driver noget andet end dagligvarehandel, forklarer formanden.

Han fortæller i øvrigt, at personalet er underrettet om muligheden for at fortsætte på matriklen, men altså med en ny arbejdsgiver.

Del denne historie på: