Broholm Sogn får nyt sognehus

Tommerup St.

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

– Vi har alle brug for et rum. Sådan indledte formand for Broholm Menighedsråd Bodil Vestergaard Madsen ved rejsegildet på det byggeri, der er ved at tage form i et hjørne af p-pladsen ved Broholm Kirke, forleden.

Også aktiviteterne omkring kirken har fået brug for mere plads. Efter at Tommerup og Broholm Sogne er blevet opgraderet til to fuldtids-præstestillinger er der opstået et behov for at kunne tilbyde præsten et kontor i Broholm Sogn, der ikke som Tommerup har nogen præstegård.

Derfor bliver det nuværende sognehus og konfirmandstue fremover forbeholdt præsten og eventuelt andre, der måtte have behov for lidt kontorarbejde, mens konfirmandundervisning, møder og andre sogneaktiviteter vil foregå i det nye hus, når det står færdigt omkring oktober.

– Vejen hertil har været lang, men efter vi fik fredningsmyndighedernes tilladelse i januar er det gået stærkt, sagde Bodil Vestergaard Madsen videre med adresse til håndværkerne, der har været i aktivitet i stort set al slags vejr.

To rum i ét

Det viste sig på grund af undergrunden at være en udfordring at finde en placering til det nye sognehus, til gengæld kan man nu glæde sig over, at man med den placering, det har fået, vil få et fint kig til kirken, når man sidder samlet omkring borden ved aktiviteter i huset.

Det nye konfirmand- og sognelokale vil blive forsynet med en skydedør, så det kan deles på midten, så man dels kan have flere ting igang på en gang, dels ved mindre arrangementer kan vælge at gøre lokalet mindre.

Huset på omkring 150 kvadratmeter kommer desuden til at rumme et køkken, handicapvenlige toiletfaciliteter samt et depotrum.

Udadtil vil der blive taget hånd om, at det kommer til at falde ind i det eksisterende miljø omkring kirken. Det vil sige, at de røde murstensmure, som man ser lige nu, vil blive hvidpudsede, ligesom også tegltaget vil komme til at matche det gamle sognehus.

Del denne historie på: