Bordtennis er også for seniorer

Tommerup St.

9. september 2021

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Birger Markman, der står i spidsen for Tommerup Idræts bordtennisafdeling, har ført mødt en australsk bordtennisspiller på 100

år. Så højt satser han dog ikke, når foreningen byder 60+’erne til åbent hus i Fyrtårn Tommerup 15. september, for at slå et slag for bordtennis for seniorer.

Tommerup Bordtennisklub har allerede en seniorafdeling, med spillere op

til 75 år, hvor fem spillere har dannet et hold, der nu er med i den ordinære turnering, men den vil gerne brede tilbudet ud til også at omfatte 60+’ere, der måske ikke har haft et bat i hænderne før.

Initiativet er et led i et samarbejdsprojekt mellem DGI Bordtennis og Bordtennis Danmark kaldet ‘Bat 60+’.

En sport i vækst

– Bordtennis sætter ikke bare konditionen på prøve, men påvirker og styrker også reaktionsevne, balance og muskler gennem forebyggende træning og er derfor en god måde at få motioneret både fysikken og det mentale, lyder det fra DGI.

På landsplan er antallet af bordtennisspillere over 60 år steget til det dobbelt over de seneste fire år. 

Næsten 4000 60+’ere er kommet til siden 2016. I Tommerup Bordtennisklub tæller aldersgruppen cirka 20 spillere, oplyser Birger Markmann.

Kunne du tænke dig at prøve kræfter med bordtennis på det niveau, der passer til dig og samtidig hygge dig med jævnaldrende, så mød op til åbent hus onsdag 15. september klokken 9-12, som også vil blive

træningstiden fremover. 

Du behøver ikke have bat og bolde med, det sørger klubben for. 

Del denne historie på: