Arne har svært ved at sige nej

Tommerup St.

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Selv om man tilsynelandende ikke kan blive for gammel til at spille bordtennis, bare armen stadig vil, så kan man føle behov for at videregive taktstokken til en anden.

Det har Birger Markmann, i sin tid initiativtager til bordtennis i Fyrtårn Tommerup gjort, ingen ville ganske vist stå i spidsen for hele afdelingen, så ansvaret er delt ud på flere, og det blev 71-årige Arne Larsen, der tog over hos 60+’erne.

Arne Larsen fik sin ilddåb som formand/frontfigur for 60+ bordtennisspillerne under Tommerup Idræt, da de mandag i sidste uge var værter for et stævne for 60+-spillere. Her med deltagelse af 54 spillere fra Fyn og Østjylland og på 16 borde.

Helt grøn for fem år siden

Det er fem år siden, Arne Larsen dukkede op til et åbent hus arrangement i klubben. Da havde han aldrig spillet bordtennis før, og havde ikke forestillet sig at skulle være formand. 

Men han har, indrømmer han, svært ved at sige nej, så sådan blev det, da Birger Markmann valgte at pensionere sig.

– Jeg er ikke valgt formand, men kalder mig formand, det giver mere respekt, siger han med et smil. Det er også ham, ansvaret hviler på, ham der som nævnt står for stævner, invitationer til det, skal sikre at alt klapper og ham der står for udtagningen af spillere til de turneringer 60+’erne deltager i.

Man kunne ellers godt synes, at Arne Larsen har nok at se til.

Han er også formand for Odense Jagtforening, underviser i lerdueskydning, er skydelærer i Hjemmeværnet, spiller foruden bordtennis også golf, og så er han med sin kone også lige begyndt at gå til bridge – som han siger – der var lige en enkelt aften, hvor de ikke havde noget at se til.

Altid plads til flere

Da Folkebladet er på besøg er 12 spillere mødt til onsdagstræningen hos 60+’erne, der tæller i alt 16 medlemmer, ligesom det også er tilfældet med ungdoms- og seniorafdelingerne. To kvinder og 10 mænd. Nogle har aldrig spillet bordtennis før, andre har spillet som unge og har stadig spillet siddende i hænderne, så de giver gode råd til de andre under vejs.

Der er plads til alle. Både til de to, der helst passer sig selv, og spiller med hinanden, dem der har et dårligt ben og dem, der deltager i turneringer. Og altid plads til flere.

Man kunne godt tro, at bordtennis, kunne være lidt belastende for eksempelvis knæene, når man springer rundt for at nå bolden. Men skal man tro Arne Larsen kan alle spille, bare armen kan.

– Jeg så engang en ældre dame ankomme til et OB-stævne med rollator. Men hun spillede godt og var god til at skrue, fortæller han og tilføjer:

– Jeg har også læst, at bordtennis er godt for Parkinson-patienter, de ryster ikke, når de får et bat i hånden, bordtennis kræver god koordination af hoved og hånd.

Tid til kaffe og kage

Fra klokken 9-12 er der gang i boldene, og herefter samles de hos Jonny, der bor tæt på, så står den på kaffe, kage og socialt samvær.

– Vi har ikke et klublokale her, og så er det billigere end her, hvor vi ikke må have andet end vand med selv, forklarer Arne Larsen.

For ham og fire andre, der også kender hinanden lidt privat, står den på bordtennis hele året. De synes sommerferien i klubben er for lang, så i maj, juni og juli spiller de hjemme i Arnes garage klokken 10-15 med kaffe og kagepause undervejs.

Del denne historie på: