Apoteket flytter over på den “rigtige” side af vejen

Tommerup St.

1. juni sidste år var det slut med banker i Tommerup-området, da Totalbanken lukkede sin filial i Tommerup St. Nu kommer der igen liv i den røde murstensbygning på hjørnet af Tallerupvej og Bannervej.

Midt i april rykker Tommerup Apotek nemlig ind i lokalerne.

Og det er der gode grunde til, forklarer apoteker Anja Hoffmann.

– Der er bedre plads, bedre adgangsforhold og så er det på den rigtige side af vejen i forhold til parkeringsmulighederne, siger hun.

Lige nu er lokalerne rømmet for næsten alt der havde med banken at gøre. Gennem vinduerne kan man skimte et mødelokale, der stadig er møbleret og en kaffeautomat, som banken har ladet hænge på væggen. Ellers har håndværkerne gjort klar til de forandringer, der skal til, når et apotek tager over efter en bank.

Som nævnt forventes det nye apotek at åbne midt i april, forinden skal blandt andet en robot flyttes, og det er ikke noget, man bare lige gør, fortæller Anja Hoffmann.

I det nye apotek kan kunderne også se frem til bedre plads i butiksdelen, der indimellem har været lidt trang på den nuværende adresse.

Hæveautomaten bliver

Og hæveautomaten i indgangspartiet – det sidste der minder os om, at det engang var en bank, der holdt til her. Den bliver, hvor den er, lover apotekeren. Det er også noget banken har arbejdet ihærdigt for i forhold til Nokas, der driver kontantautomaterne, fortæller Michael Grundsøe, der var filialdirektør i bankens Tommerup-afdeling og nu rådgiver kunderne fra hovedsædet i Aarup.

Han og kollegaen Brian Andersen er glade for, at den markante bygning ikke forbliver tom i gadebilledet.

Ifølge de to, har det ikke betydet noget i forhold til antallet af kunder fra Tommerup-området, at banken valgte at lukke sin filial 1. juni sidste år.

– Vi har haft lidt færre bolighandler i området det seneste år, men vi har ikke fået færre nye kunder. Og ønsker man et fysisk møde med os, er vi jo ikke længere væk end Aarup, siger Michael Grundsøe. Ellers klares mange bankforretninger jo via netbank, og man kan også holde online- eller telefonmøder, hvis man foretrækker det.

– Ny kunder kommer jo ofte som følge af anbefalinger, bemærker Brian Andersen.

FAKTA

Totalbanken havde filial i bygningen på hjørnet af Tallerupvej og Bannervej indtil 1. juni 2022.

Ca. medio april rykker Tommerup Apotek ind.

Apotekter et ren filial af Odense Bellinge Apotek, der også driver apotek i Dalumcentret samt håndkøbsudsalg i Tommerup, Brylle og allested og har et medicinudleveringssted i Fangel.

Del denne historie på: