38 nye byggegrunde på Appegrunden snart klar til bebyggelse

Tommerup St.

 Af Lise Wolf – lw@assens.dk

Appegrunden kommer den nye udstykning ved Tallerupsøerne til at hedde. Og der ser ud til at være interesse for dem. Selv om grundene endnu ikke er udstykket, er nogle allerede reserveret.

Der bliver tale om 38 grunde mellem 700 og 1400 kvadratmeter med udsigt over det nye, rekreative område med søer, stier, legeplads bænke og madpakkehus.

Lokalplanen har været i høring frem til 3. november, og der kom kun et par indsigelser. Den ene vedrørende huse af træ, hvilket lokalplanen, som den er formuleret i udkastet ikke giver mulighed for, da man ønsker et ensartet præg i området.

Byggemodningen forventes igangsat i februar 2023 og grundene klar til byggeri fra omkring 1. juni. Der er dog ingen byggepligt, så man kan også vælge at sikre sig den helt rigtige grund og så vente med at bygge, påpeges det på appegrunden.dk, hvor man kan læse mere om udstykningen.

Og det har nogle allerede gjort. Otte grunde er således reserveret, oplyser Miljø-Bo A/S til Folkeplabdet. Endnu flere – især fra lokalområdet – har skrevet sig på en interesseliste.

Priser i den høje ende

Grundene har koster en mio. kroner plus tilslutningsafgifter uanset størrelse. Det er i den høje ende i forhold til, hvad grunde ellers koster i Assens Kommune. Bakkehusene i Aarup, en helt ny kommunal udstykning koster til sammenligning mellem 645.000 og 775.000 kroner.

Men det handler om beliggenhed, påpeger Niels Pedersen.

– Det er sådan, at det koster det samme at bygge lige meget, hvor man bygger, men det handler om beliggenhed, og der mener vi, at beliggenheden ved Tallerupsøerne er helt unik, det gælder også for engarealet ved skoven og Tivolisøen (Svanevej, se artikel andetsteds på siden red.)

Anden etape

Appegrunden udstykkes i to etaper med som nævnt 38 grunde nu og 44 i etape to. Der er fortrinsvis tænkt i parcelhusbyggeri, enkelte områder udlægges dog med mulighed for tæt-lav bebyggelse.

Niels Pedersen fortæller, at der har været et godt samarbejde med såvel den tidligere ejer af området, Jens Appe, som med Assens Kommune. Også Tommeruppernes Lokalråd har bakket op om projektet. På et borgermøde tidligere på året, fortalte formand Martin Winther-Gaasvig netop, at det var lokalrådet, der havde henvendt sig til Niels Pedersen, da byen manglede byggegrunde.

Del denne historie på: