250 deltog i indvielsen af nyt naturområde

Strandby

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Der er stor interesse for at komme ud i naturen, hvis deltagelsen i indvielsen af det nye vådområde ved Strandby kan tages som et udtryk for det. Ikke færre end omkring 250 så minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen, borgmester Søren Steen Andersen og formand for Miljø-, Teknik- og Planudvalget Jens Jakobsen klippe snoren og erklære området for åbent.

Herefter gik man i samlet flok via stier og boardwalk til områdets shelter, hvor der blev budt på kaffe og kage.

Som tidligere omtalt i Folkebladet fjerner Strandby-projektet årligt tre tons kvælstof, der ellers ville tilgå Helnæsbugten og reducerer CO2-udledningen med 184 årlige tons. Besøgende får endvidere en fortælling om vikingerne. Arkæologiske fund har vist, at de havde bådebyggeri i området.

Strandby Bæk løber gennem vådområdet, der spreder sig over 30 hektar, og der er også anlagt et par søer for at skabe områder for padder og insekter.

Der er mulighed for at overnatte i shelteret, hvor der også er toiletfaciliteter. Mod et mindre beløb kan man reservere det. Har man ikke reserveret, kan man overnatte gratis, men man skal så være parat til at forføje sig, hvis der dukker andre op, som har reservation.

Stien i området kaldet Valkyriestien er en overkommelig rute på 1,2 kilometer, har man mod på mere, kan man fortsætte ad, Lillebæltstien, som er forbundet med den. Her er der tale om en 18 kilometer lang kystnær rute.

Del denne historie på: