Assens Kommune tager nye metoder i brug for at stoppe skiltetyveri

Snave

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Snave-skiltene er stadig en eftertragtet vare flere end tyve år efter, at Pollefiguren tonede frem på tv-skærmene. Men det skal være slut, lyder det fra Assens Kommune, der har haft store udgifter på at forny skiltene.

Selv om der ikke længere står Snave på byzoneskiltet, når du kører ind i Snave, er du ikke i tvivl. For siden i torsdags har det stået malet på vejen med store, hvide bogstaver. Og det er der en særlig grund til.

Det var helt tilbage 2001, at Snave blev landskendt, på grund af Sonofon-reklamerne med landsbyoriginalen Polle. Siden fulgte en spillefilm “Polle Fiction” i 2002, og det ene tyveri efter det andet af byskilte fra Snave. Og det er blevet ved.

Det har været en udfordring i rigtige mange år, og det drejer sig både om vejvisningsskilte og byzonetavler, fortæller Assens Kommune i en pressemeddelelse.

Der forsvinder således omkring 100 skilte om året, og det løber op i 100.000 kroner hvert får at erstatte dem med nye.

– Det er specielt en udfordring, når byzonetavler mangler, da trafikanterne ikke opdager, at de er kørt ind i en byzone og dermed ikke nedsætter hastigheden, og det har betydning for trafiksikkerheden, lyder det i pressemeddelelsen.

Også de allersidste blev stjålet

Men nu skal det være slut med skiltetyverierne, har Assens Kommune sat sig for.

Igennem årene har man afprøvet mange forskellige tiltag for at forhindre tyverierne.

Man har for eksempel forsøgt med DNA-mærkning, tydeligt skrevet på skiltene, at de tilhører Assens Kommune, forsøgt med specialskruer, man har sågar forsøgt sig med salg af Snave-skilte i Borgerservice for at imødekomme interessen.

Intet har imidlertid nedbragt tyverierne, derfor tog Assens Kommune i sidste uge nye metoder i brug. Bynavnet er som nævnt nu brændt fast på kørebanen, og som supplement til det sættes byzonetavler uden bynavn op i vejsiden, de må da være mindre eftertragtede.

Mandag kunne Assens Kommune så berette på Facebook, at også de allersidste byzoneskilte med påskriften Snave var blevet stjålet.

– Natten til mandag blev seks skilte stjålet, hvor selve standerne, som holder skiltene, var blevet skåret over, og der var lavet hjulspin på bogstaverne på vejen, lyder det således i opslaget.

Del denne historie på: