Skallebølle Slagtehus og Gelsted Slagteren fusionerer

Skallebølle

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Det er nødvendigt i en udfordrende tid, siger direktør Danny Millek

– I stedet for at kæmpe mod hinanden gør vi to til en og ser, om det kan give en fornuftig forretning. 

Sådan forklarer direktør Danny Millek, Skallebølle Slagtehus, baggrunden for, at Skallebølle Slagtehus og Gelsted Slagteren pr. 1. februar er fusioneret.

Danny Millek lægger ikke skjul på, det er udfordrende tider for de små slagtehuse.

– Gebyrstigningen hos fødevarekontrollen har sat mange tanker igang hos de små slagtehuse i forhold til overlevelse, siger Danny Millek og fortæller at timesatsen hos fødevarekontrollen er stedet til op imod det seksdobbelte.

Med fra Gelsted følger ansatte svarende til fire fuldtidsstillinger og en elev, alle engrosaftaler og forhåbentlig en stribe gode kunder.

Også pølserne følger med

Var man for eksempel helt vild med en bestemt spegepølse fra Gelsted Slagteren, kan man være næsten sikker på også at finde den i Skallebølle, samtidig med, at man vil stifte bekendtskab med flere nye varer. 

På samme vis bliver det naturligvis for Skallebølle Slagtehus’ trofaste kunder. De vil møde nye varianter af grillpølser, spegepølser og også en medister mere at vælge imellem og kød fra flere lokale gårde, end de er vant til.

Der er ifølge Danny Millek omkring 50 små slagtehuse tilbage i Danmark.

Det er kun 14 måneder siden, han overtog forretningen fra Egon og Ruth Karlsen, der havde drevet den i årtier, og kunderne har været trofaste og er fulgt med. Derimod lægger han ikke skjul på, at der har været eller rettere er et pres fra stigende omkostninger, som han ikke havde forudset dengang. Det omfattende arbejde med at kloakseparere i Skallebølle har også i perioder gjort det svært at komme til butikken, men det er ved at være overstået, konstaterer han.

Fakta

Skallebølle Slagtehus, Odensevej 153, 

Skallebølle

Slagter for engroskunder, gårdbutikker og hobbylandbrug.

Udskærer kødet og forarbejder det til salg i butikken.

Åben for detailsalg torsdag klokken 9.00-17.30 og fredag 9.00-18.00.

Del denne historie på: