Skallebølle Slagtehus er blevet et navn i markedet

Skallebølle

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Danny Millek har trods uventede omkostninger fået søsat nye initiativer, der er blevet kronet med held

Skallebølle Slagtehus”, sagde en kunde til Danny Millek. Kunden havde set, at Ruth og Egon Karlsen havde sat Skallebølle Slagtehus til salg, og kunden vidste, at Danny ønskede at blive selvstændig – ganske vist som Rema-købmand. 

– Det trak ud med at finde en butik – for det skulle ikke være for langt væk fra mit hjem, fortæller Danny, der bor i Tommerup og er far til fire. 

Danny tænkte dengang – og det er et par år siden – at det kunne måske være en god ide at overtage slagtehuset. 

Fra jord til bord

– Det handlede også om, at slagteren i Knarreborg lige havde lukket, og det var synd, at den forsvandt, for jeg synes, der er et behov for lokale produkter, og så havde jeg også en drøm om at blive selvstændig, siger Danny.

Han skrev til Egon Karlsen om sin interesse for slagtehuset. 

– Det gik et halvt år, inden jeg  hørte fra Egon, og så mødtes vi, og det blev til mange drøftelser om,  hvordan det kunne hænge sammen med at jeg overtog slagtehuset, siger Danny. 

Det flaskede sig, så halvandet år senere, 1. september 2022, kunne Danny tage bowlerhatten på og byde indenfor i sit slagtehus. 

– Har du så fortrudt det, vil Folkebladet vide. 

– Nej, det har jeg ikke, men det er da blevet hårdere, end jeg havde regnet– ja, det er måske et mærkeligt ord, at bruge, men jeg havde en drøm om, at de første 12 måneder ville blive uden udsving udover det sæsonbetonede – vi slagter flere dyr om efteråret end om foråret. 

Sådan gik det ikke. 

Elprisernes himmelflugt

Knap havde Danny taget arbejdstøjet på, før end el-priserne bankede i vejret, og for at føje spot til skade gik en del maskiner i stykket. 

– Og de er dyre, så vi fik ikke tjent de penge, som vi skulle, siger Danny. 

Det skal dog mere til at slå Danny ud, og der er da også en plusside. 

Slagtningen – for engroskunder, gårdbutikker og for såkaldte hobbylandbrugere med nogle få kreaturer – går godt – og det er godt, for slagtning er, fortæller Danny,  forretningens motor.

Det går også godt med engrossalget og salget i butikken, hvor mange kunder ikke nødvendigvis har mærket den store forandring, for de kan fortsat blive ekspederet af Ruth Karlsen. 

– Hun har vel lidt svært ved at slippe det og har mere eller mindre fået lov til selv at bestemme, når hun stopper, siger Danny med et lille smil. 

Burgermenu på programmet

De trofaste kunder vil dog have oplevet nye tiltag i form af smørrebrød og flere færdigretter. 

– Vi har også i samarbejde med Vissenbjerg Bageri tilbud en burgermenu – og det var en stor succes. 

Vores traditionelle kundekreds er mennesker, som sætter pris på fra jord til bord-konceptet med lokale kvalitetsprodukter. Men når det gælder de yngre, er det ikke nok, for det skal også være hurtigt at lave mad, så det satser vi også på. 

– Forleden – som optakt til grillsæsonen – stillede vi en grill op foran butikken, sådan at folk kunne smage på de pølser, vi laver, siger Danny. 

Med overtagelsen af Skallebølle Slagtebus vendte Danny tilbage til sit gamle fag. 

– Da jeg var 15 år gammel, kom jeg i lære som slagter, og da jeg var blevet færdig, kom jeg ind som soldat i  Livgarden.  Bagefter tænkte jeg, at hvis jeg skulle prøve noget nyt, så var det nu, og det blev så inden for butiksverden, siger Danny, der i dag er 36 år gammel. 

Med købmandsbaggrunden har han således erfaring med indkøb, kalkulation, markedsføring og personaleledelse. 

Samarbejder med to Spar-butikker

– Vi har alt i alt 15 ansatte og slagterne er meget erfarne – gennemsnitsalderen er omkring 51 år – og meget dygtigere end mig, siger Danny. 

Det forhold kombineret med fra jord til bord-konceptet har fået Danny til at indlede et samarbejde med to Sparbutikker – i Vissenbjerg og Rynkeby – om at de sælger slagtervarer mærket med Skallebølle Slagtehus. 

– Det samarbejde har været en succes, og jeg synes da også, at vi kan have et navn i markedet, mener Danny. 

Del denne historie på: