Fra Sønderjylland til Skallebølle efter møbelstof

Skallebølle

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Flere måneders opgravning af Odensevej har kun været til begrænset besvær

Mens Kjeld Svendsen tog i mod betaling fra kunden, der havde taget turen fra Sommersted i Sønderjylland til Sambo Møbler i Skallebølle, så Folkebladets reporter sig omkring i lokalet ved indgangen til forretningen og så møbelstof, læderrester, stofprøver, tæpperester, tæpper og skumgummi tårne sig op, og da han gik en runde i bygningskomplekset, der synes at have vokset ved knopskydning, var det stofruller, tæpper i et antal, så man tænker, det må lige til Guiness Book of Records. 

System i tingene

Ser man efter, fanger øjnene små plader med tal 1, 2, 3 og så videre, for der er system i tingene. 

Tallene henviser til numre på stofprøverne, hvor der også er angivet anden nyttig information, som hvor meget der er tilbage i rullen. 

Sambo Møbler skruede op for systematikken, da Kjeld Svendsens datter, Kirsten blev en del af staben, der også tæller Kjelds bedre halvdel, Lis, som har regnskab som sin vigtigste opgave, mens Kjeld rådgiver kunderne i det rette valg af stof og fortæller om tæppekvaliteter. Ja, og indimellem sælger han også en otiumstol, som nok er det, der gør sig bedst i møbelafdelingen. 

– Vi har mange gamle kunder, som ønsker at få en otiumstol, fortæller Kjeld Svendsen, der er i gang med år 54, som indehaver af Sambo Møbler, som befinder sig på hjørnegrunden Odensevej-Tommerupvej i Skallebølle. 

Gør det selv-folket

Hvis han skulle navngive butikken i dag, kunne han meget vel have kaldt butikken for Sambo Møbelstof og tæpper. For det er det, der fylder i dag, mens møblerne kun er en biting. 

– Det er gør det selv-folket, som kommer hos os – folk som selv vil ompolstre en sofa eller lænestol, fortæller Kjeld. 

Og her er Kjeld, den rette at spørge til råds, for han har også indrettet sig med møbelpolstrerværksted i bygningskomplekset. 

– Ved at se på det, jeg laver, kan kunderne få en ide om, hvordan en sofa kan komme til at se ud, og jeg giver også råd om farvevalg, fortæller Kjeld. 

Sidste efterår og frem til for ganske nylig gjorde opgravningen af Odensevej – et kloakeringsprojekt – livet surt for beboere og ikke mindst forretninger på vejen. Som tidligere fortalt i Folkebladet tabte Skallebølle Slagtehus omsætning i sin slagterbutik mens gravearbejdet stod på foran slagtehuset. 

Kun mere besværligt

Det er en ganske anden historie, som Kjeld kan fortælle. 

– Det var sådan set kun mere besværligt, og vi tabte ikke rigtig omsætning. Jo, det kan være, at nogle kunder ventede nogle dage med at besøge os, men de kom. Og for os, der har haft forretning i så mange år, gør det ikke noget, hvis vi en enkelt dag ikke sælger noget videre, siger Kjeld. 

Men han er selvsagt glad for, at kunderne i dag kan parkere klos op ad forretningen frem for at skulle parkere hos Netto på den anden side af Odensevej og være nødt til at gå gennem pløre for at komme frem til butikken. 

Tæt på motorvejen

Sambo Møblers store force er – siger Kjeld – det enorme lager af møbelstof, læder, skumgummi, tæpper med videre:

– Hos os kan kunderne både se og mærke kvaliteten varerne. Det er noget andet end ved postordresalg

– Vi har da også kunder fra både Jylland og Sjælland, siger Kjeld, der glæder sig over kun at ligge et stenkast fra motorvejsafkørslerne. 

Del denne historie på: