Opskriften på en succes: Fællessang, snak og kaffe

Sandager

2. september 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Fuldt hus til Giro 413 i Sandager Kulturhus

”Mon du husker endnu, 

da vi mødtes du og jeg.

Mon du husker det blik 

og det smil du fik af mig

Hvor jeg følte med et, 

det er dig jeg vil ha’

Og jeg husker de ord 

som jeg sagde…”

Giro 413-eftermiddagen i Sandager Kulturhus den 21. juli var en god oplevelse for Grethe Pilegaard og Ole Dragsbæk fra. Assens. 

– Det var hyggeligt, så vi bestilte billet med det samme til august-arrangementet, fortalte Grethe Folkebladets reporter ved Giro 413-eftermiddagen 24. august. 

Og det var klogt. 

Alle 60 pladser revet væk

– Vi har totalt udsolgt, for alle 60 pladser blev revet væk, og vi har endda måttet sige nej til flere, fortæller Ole Larsen, der har været med til omdanne den tidligere Dagli’Brugs til Kulturhus, og selv sad ved keyboardet ved juli arrangementet. 

Ved Giro 413-eftermiddagen i august var det Hans Henrik (Petersen) fra Assens, som spillede og sang for på de gamle ørehængere som ”Vi skal gå¨hånd i hånd”, ”Fiskerpigens Sang” og ”Fuglene letter mod vinden”.  Blot tre af de mange sange, som deltagerne ved juli-arrangementet havde ønsket sig. 

Hans Henrik lever af at være suppe-steg-is-musiker, som han kalder sig selv – hvis ellers coronaen tillader det.

– Det er ved at komme i gang igen. Næste uge skal jeg spille til sølvbryllup, fortalte Hans Henrik i kaffepausen.  Før coronaen havde han ca. 100 jobs om året og håber, at det igen bliver virkelighed.

Udfylder et tomrum

Grio 413-arrangementet består i al sin enkelhed af tre kvarters fællessang, en halv times kaffepause og nok engang tre kvarters fællessang. 

Fhv. vognmand Poul Bæk fra Barløse havde slået sig ned ved siden af Grethe Pilegaard og Ole Dragsbæk, og hans humør fejlede tilsyneladende ikke noget. 

– Det var herned til Brugsen, vi i gamle dage cyklede, når vi manglede noget. Og det var et samlingssted, for der var også mekanikerværksted og foderstof. At brugsen måtte lukke, det er bare ærgerligt. Men den slags butikker kan ikke længere overleve på landet.  Derfor synes jeg, det er et godt initiativ Ole (Larsen m.fl., red.) har taget med at lave et kulturhus. På den måde har vi igen fået et samlingssted. Og jeg tror det vil fortsætte, for kulturhuset udfylder et tomrum, sagde Poul Bæk. 

”….Vi skal gå hånd i hånd gennem livet du og jeg

Knytte kærlighedsbånd, altid følge samme vej

Med den helt rette ånd så bli’r livet en leg.

Vi skal gå hånd i hånd du og jeg” 

Del denne historie på: