Nu mangler tårnet bare et frisk lag kalk

Rørup

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Tårnet på Rørup Kirke fra 1755 blev genindviet søndag efter en omfattende restaurering

Nogle talte om, at det vist kun var til jul, at der var lige så mange mennesker til gudstjeneste i Rørup Kirke, som der var søndag formiddag. Folk blev ved med at komme ud af kirken og line op foran pølsevognen, der var stillet op skråt over for indgangen.

Men der var også en ganske særlig anledning.

Det nyrestaurerede kirketårn skulle indvies, og det var der virkelig grund at fejre. For det har været en rejse så lang, som ingen forestillede sig den dag i 2008, da vindfløjen faldt ned og tårnets kuppel blev beskadiget i en storm.

Undervejs voksede projektet, da der også blev afsløret omfattende råd i bjælker i tårnet, det betød, at der skulle udarbejdes et nyt renoveringsprojekt med en ny økonomi, som igen krævede nye godkendelser.

– For første gang i sidste weekendt hørte jeg, der på på den anden side af motorvejen klokkerne ringe, sagde en glad formand for Rørup Menighedsråd, Nina Lykkegaard Nielsen, før kun klippede det røde bånd – og klokkerne bimlede på ny.

Renoveringsprojektet beløber sig til omtrent 5,4 mio. kroner eller næsten det dobbelte af, hvad man forventede i 2018, før man havde fundet råd. Udgifterne er er dækket dels via støtte fra Kirkeistandsættelsesforordningen, dels lån i stiftet.

Del denne historie på: