FTZ opfører hovedsæde og distributionscenter i Rørup

Rørup

23. februar 2022

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Virksomheden leverer værktøj, reservedele, dæk til autobranchen

Mandag løftedes sløret for, at det var FTZ, som i efteråret købte 23,6 hektar jord ved Rørup. 

Virksomheden, der blev grundlagt i 1962, og dengang hed Fyns Auto Udstyr, vil fremover få hovedsæde og distributionscenter i Rørup på en del af det største nyudlagte erhvervsareal i Assens Kommunens historie. 

FTZ er leverandør af reservedele værktøj, dæk og andre forbrugsvarer til autoværksteder. 

Virksomheden ønsker at opføre centrallager, regionallager og administrationskontor samt FTZ Akademi på arealet i Rørup. Byggeriet vil stå klar til brug i 2024. 

– Jeg glæder mig til og ser frem til at byde FTZ velkommen til vores kommune. FTZ er en af de største leverandører på markedet af autodele, og beslutningen om at samle og placere deres hovedsæde og distributionscenter hos os har naturligvis stor betydning. Virksomheden bliver en af de største i kommunen og tilfører flere arbejdspladser, siger borgmester Søren Steen Andersen (V).

Et sted i stedet for seks

Administrerende direktør i FTZ, Sven Kristensen, siger om baggrunden for købet af arealet i Rørup: 

– Vi ser et stort potentiale i at effektivisere vores lager- og distributionsprocesser samt at styrke vores arbejdsmiljø ved at samle viden, kompetencer og medarbejdere på tværs af afdelinger på én lokation. I dag er centrallager, regionallager og administration samt FTZ Akademi fordelt på seks lokationer i Odense, og vi er ganske enkelt vokset ud af vores rammer. Ved at samle alle afdelinger kommer vores mange medarbejdere tættere på vores kerneforretning. Hver medarbejder vil rent faktisk kunne se det nye centrallager og distributionscenter fra deres arbejdsplads.

Endnu flere virksomheder til Rørup

Byggeriet af FTZ’s nye domicil starter op i løbet af 2022. Assens Kommune har desuden købt 22,5 ha jord, som støder op til FTZ’s areal. Kommunens areal skal senere udbydes som erhvervsareal til andre virksomheder, der ønsker at etablere sig motorvejsnært, og hvor der er en god infrastruktur. Assens Kommune forventer, at kommunens del af arealet kan blive udbudt til salg i 2022/2023.

Fakta Om FTZ

Danmarks største partner og leverandør til den professionelle autobranche. Leverer reservedele, værktøj, dæk og forbrugsvarer til de professionelle værksteder. 50 afdelinger fordelt i Danmark, Færøerne og Grønland. Beskæftiger godt 1100 medarbejdere. 370 varebiler distribuerer varer op til ti gange dagligt fem dage i ugen rundt i hele Danmark. Årlig omsætning på 2,5 milliarder. FTZ Akademi tilbyder efteruddannelse og kursusforløb inden for teknik og værkstedsdrift til værksteder. Gennemfører mere end 500 kursus- og uddannelsesdage årligt. Står bag de landsdækkende værkstedskoncepter: AutoMester, AutoMester E+, CarPeople, Din Bilpartner, Hella Service Partner, DriveClever, 100% Autotjek, nosign, CarNetwork, Karosseri og Skadecenter, Bosch Car Service (i samarbejde med Bosch Danmark).

Del denne historie på: