Vejret var helt i top til Manngårdens havefest

Render

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Danmark Dejligst koncerten i Render samlede denne gang 2000-3000 deltagere især lokale har taget traditionen til sig.

Vejret var, som arrangørerne kun kunne drømme om det – hverken for varmt eller for koldt men lige tilpas til at slå sig ned på et tæppe på Manngårdens store plæne, nyde musikken fra scenen, sommerdagen, fadøl og kaffe og hinanden selskab.

Alligevel vurderer Kjeld Frederiksen, indehaver af Manngaardens Ridecenter, som lægger have til arrangemenet, at der kom lidt færre, end der plejer. Koncerten var da også oppe imod både Lukas Graham og blomsterfestival i Odense, Dodo and the Dodos på Nordfyn, et større musikarrangement i Svendborg, Gelsted Marked og det hedengangne Fyns Sommerland, som netop denne eftermiddag holdt åbent for nysgerrige og alene trak et par tusinde mennesker til.

For hele familien

Når det gælder underholdningen er der både tænkt på børn og voksne, og det gør havefesten til en oplagt familieudflugt. Mens de voksne lyttede til Patrick Dorgan i træernes skygge, hyggede den yngre generation sig i hoppeborgen og halmballerne, fik en tur til hest i ridehallen eller en gang ansigtsmaling.

90 sponsorer er med til at bære arrangementet igennem fortæller Kjeld Frederiksen, der selv har været i kontakt med de fleste af dem.

– Uden dem var det aldrig gået, siger han og nævner, at de har leveret såvel el-arbejdet såvel som generator, toiletvogne og meget mere. Dagen hvor det hele afvikles involverer ikke færre end 80 frivillige, som både kommer fra den arrangerende Tommerup Rideklub og fra lokalområdet.

Fra 30 til tre byer

Da Folkebladet hen på lørdag eftermiddag var på besøg var Kjeld Frederiksen lidt spændt på, om der også ville være publikum til aftenprogrammet med ABBA-show og 80’er og 90’er-musik. Men det var der, fortæller han. En del børnefamilier tog hjem, men flere kom til, og festen fortsatte til klokken 22.30.

Da man som deltager kun betaler for parkering, står og falder økonomien med, om der bliver langet noget over disken i kaffe-, øl- og madboder.

Overskuddet er i skrivende stund ikke gjort op endnu. Kjeld Frederiksen konstaterer dog, at der blev solgt lidt mindre, end sædvanligt, men set i lyset af alle de andre begivenheder, der fandt sted samme dag er han og rideklubben godt tilfredse.

Danmark Dejligst-koncerterne har som koncept eksisteret siden 2012, da det blandt andre var Rasmus Nøhr, der var en af drivkræfterne bag. Da det var på sit højeste var 30 byer med i “familien”. Rasmus Nøhrtrådte af forskellige årsager ud af det for fire år siden, og nogle få byer fik lov at overtage konceptet, foruden Render er det Brøns og Karrebæksminde. I år er også Kolding kommet med.

– Vi vil gerne være flere, for jo flere vi er med, jo billigere kan vi købe ind sammen, nævner Kjeld Frederiksen.

Del denne historie på: