Orte Sognehus fuldendt efter lang proces

Orte

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

  • Tænker I nogensinde på, hvor heldige I er, sagde sognepræst Susanne Andersen i sin tale ved den indledende andagt i Orte Kirke, da det komplette sognehus blev indviet fredag aften.

Susanne Andersen mindede deltagerne om, at Orte har skole, kirke, sognehus og i nabo-byen et forsamlingshus, som alle er gensidigt berigende aktivitetssteder.

Menighedsrådsformand Elsebeth Hovmand Buhl Nør Hededam, glædede sig over at være nået i mål.

  • Vi købte den tidligere købmandsforretning i 2014 og kunne året efter indvi konfirmandstuen, sagde Elsebeth, der også glædede sig over at have en håndværker i sin midte. Godt at have, når et hus skal renoveres.

Provst Ole Hyldegaard Hansen roste menighedsrådet for dets tålmodighed og pionerånd, for processen havde taget tid og været ujævn.  Og så glædede provsten sig over resultatet, et fuldt udbygget sognehus.

Også borgmester Søren Steen Andersen (V) og Lars Kristian Pedersen, formand for Kerte Menighedsråd, bidrog med varme hilsner.

Menighedsrådet bød på tapas og kolde drikke. Et par sange blev sunget, og deltagerne var vistnok helt enige i alt septembers himmel var sjældenblå, den dag sognehuset blev indviet.

Del denne historie på: