Forfatteren Kenneth Bøgh Andersen på Frøbjerg-Orte Friskole

Orte

19. oktober 2021

Af Iben Dam Frøbjerg-Orte Friskole

En helt almindelig tirsdag formiddag troppede en af Danmarks mest læste børne- og ungdomsbogsforfattere op på Frøbjerg-Orte Friskole. 

Kenneth Bøgh Andersen er bosiddende i København og er blandt andet ophavsmand til fortællingerne om ”Antboy”. Desuden står han bag diverse anmelderroste gyser- og fantasy-serier og kaldes i litteratur-kredse derfor ikke uden grund for ”Mørkets mester.” 

Den sorte påklædning med logoet fra et af hans værker placeret centralt hen over brystet på T-shirten satte da også prikken over i’et.

Det var en flok spændte elever, der gik ind i salen. Og de blev absolut ikke skuffede. Uhyggelige anekdoter blandet med dybt humoristiske betragtninger fløj fra den kendte forfatter, som ynder at sætte gys, magi og humor ind i helt almindelige hverdagsrammer. Hans kendte helt ”Antboy” starter således ud som den helt almindelige, lidt generte skoledreng Pelle. Via fantastiske hændelser hvirvles han dog snart ind i uanede superkræfter og utænkelige heltegerninger. Humor, uhygge og fantasy går hånd i hånd i Kenneth Bøgh Andersens fortællinger.

Spørgelysten var stor hos eleverne på Frøbjerg-Orte Friskole. De havde på forhånd arbejdet med forfatterskabet. Såvel skolens mellemtrin som udskoling deltog i oplæggene. Herefter var der mulighed for at hilse på forfatteren og få signeret både bøger og flyers. 

Den summende stemning på vej ud af salen var ikke til at tage fejl af. 

– Årh, jeg skal hjem og ønske mig ”Djævlens Lærling,” sagde en dreng.

  Jeg skal lige høre min mor, om jeg ikke må få ”Drømmeslot,” kvitterede en pige. Besøget havde gjort stort indtryk, og den videre læselyst var vakt. 

Kenneth Bøghs fortælling om hans egen stædige kamp for at blive forfatter havde også gjort indtryk. ”Man skal bare blive ved og øve sig hver eneste dag,” var det bedste råd, eleverne kun

Del denne historie på: