Nu med gourmetbeef og carry wurst – men ingen vand til karsen

Ørsbjerg

4. september 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Frantz Andersen har i samarbejde med Fyns Gourmetkød udviklet et oksekødshit til pølsevognen i Ørsbjerg

”Tak, for mad, Frantz”. ”Vi ses, Frantz”. ”Farvel Frantz”. Sådan lød det gang på gang i den halve time i søndags, da Folkebladets reporter holdt pitstop ved Frantz Andersens pølsevogn på Barløsevej 48 i Barløse. 

Han var standset op for at høre nærmere om samarbejdet med Fyns Gourmetkød i Aarup. 

– Tulip havde standset produktionen af longbeef. Jeg spurgte så en af de allerhøjeste herrer hos Tulip, om jeg kunne købe restlageret, men det havde OK lige gjort. Og så bankede jeg så på hos Per (Broholm Rasmussen, red.) hos Fyns Gourmetkød om han ville være med til at udvikle et alternativ. Det blev så til en gourmetbeef, som er hakket oksekød presset sammen, så det ligner en pølse. 

Oksekød krydret med hvidløg

– Kødet er krydret med bl.a. hvidløg. Og det er blevet en kæmpesucces, siger Frantz Andersen. 

Enten proppes pølsen ned i et fransk hotdog-brød eller serveres som en klassisk hotdog i et Chicagobrød, som er større end et traditionelt hotdog-brød og pyntet med sesamfrø. 

– De fleste foretrækker gourmetbeefen i et Chicagobrød, fortæller Frantz Andersen, som hurtigt fremtryllede en sådan en, så reporteren kunne få den foreviget med sit kamera. 

Og for at undgå ressourcespild (hvad ellers!), satte reporteren derpå tænderne i gourmetbeefen … og det var mums. 

Ingen vand til karsen

Frants Andersen udvider løbende sit spisekort, således kan pølserne nu skylles ned med en sportscola, og det allersenest kan må få sig en carrywurst. 

Det var netop sådan en, Henrik Jull Danielsen ville have. Men først konstaterede han, at ”der er ikke kommet vand på karsen”. 

– Hvad mener du, spurgte Frantz. 

– Jo, du er da gråhåret. Så du fik ikke vand på dig, sagde han med henvisning til den vandskade, som gjorde, at Frantz forleden søndag måtte holde lukket for at få udbedret skaden. 

Henrik, som de fleste bare kalder for ”Julle”, fik sin carry wurst og fortalte, at for ham handlede det ikke kun om at få en hurtig og lækker frokost, men også om at gøre sit til at pølsevognen ikke forsvinder fra landkortet. 

I mellemtiden spørger sidemanden om, hvor meget han skal betale. 

– 73, siger Frantz. 

– Han bad ikke om din alder, lød det lynhurtig fra Julle. 

Frantz pølsevogn på Barløsevej 48 holder åbent hver søndag klokken 11-16.

Del denne historie på: