Arla køber grøn strøm fra solcellepark ved Ebberup

Øksnebjerg

13. februar 2022

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Det er godt halvandet år siden, Assens Kommune vedtog den lokalplan, der skulle bane vej for en 70 hektar stor solcellepark på en mark ud til Odensevej ved Øksnebjerg.

Projektet, som Better Energy står bag, delte vandene i lokalområdet.

Mens nogle ihærdigt forsøgt at få projektet flyttet til et mere bynært område i stedet for midt i det åbne land, og efterlyste en planlægning for den slags anlæg i Assens Kommune, kunne andre ikke se problemet i at få udsigt til solcellerne.

Nu er solcelleparken under opførelse, og Arla fortæller i en pressemeddelelse, at koncernen har indgået aftale med Better Energy om at aftage strømmen fra den og tre andre solcelleparker, der placeres andre steder i landet.

De fire solcelleparker, hvoraf den fynske er den første, kommer til at dække en tredjedel af Arlas strømforbrug. Det svarer til en produktion på 250 GWh eller 156.000 danskeres årlige energiforbrug, oplyser Arla i en pressemeddelelse.

Arla Foods har sat sig som mål at fordoble sit Co2-reduktionsmål fra 30-63 procent frem mod 2030 og inden udgangen af 2025 skal strømforbruget være 100 procent grønt.

Arla forpligter sig i aftalen med Better Energy til at aftage størstedelen af strømmen fra de fire solcelleparker i 10 år. Det er Better Energy, der står for opførelse og drift af anlæggene.

En betydelig del af Arlas udledning fra mejerier og logistik kommer netop fra strømforbruget, fortæller landedirektør i Arla Danmark, Helle Müller Petersen.

– Allerede i dag bruger vores 300 økologiske landmænd og vores største mejerier udelukkende grøn strøm. Aftalen med Better Energy er endnu et skridt på vejen mod at være selvforsynende med grøn strøm og samtidig en måde, hvorpå vi kan være med til at øge produktionen af grøn strøm i Danmark, siger hun.

Del denne historie på: