Leif Rothe Rasmussen bliver formand for 3F Nordhøjfyn

Vissenbjerg

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Når Leif Rothe Rasmussen 1. august overtager formandskasketten i 3F Nordhøjfyn fra Annette Christiansen, får afdelingens 3130 medlemmer en formand, der kender organisationen som sin egen bukselomme – han blev formand for SID Tommerup i 1998 og har siden 2001 været ansat som faglig sekretær. Og dermed kender han også et utal af virksomheder, tillidsfolk, medlemmer, politikere, embedsmænd med meget mere. Kort sagt, så mærker han dagligt pulsen fra det nordhøjfynske arbejdsmarked. 

Ydermere får medlemmerne en formand, som ikke kun har et teoretisk forhold til det private arbejdsmarked, men også selv har måttet stå tidligt op for at smøre madpakke og gå på arbejde. 

– Jeg blev udlært som butiksassistent i Aarup Brugs i 1982, der hvor der i dag er boghandel. Når jeg kommer derind, kan jeg genkende nogle af fliserne fra dengang, siger Leif. 

Senere fik han et job som sælger af binderiartikler til blomsterforretninger og blev specialarbejder i en virksomhed, som renoverede brand-og vandskader.

I 1989 blev Leif ansat hos Electrolux i Tommerup St. (hvor Tommerup Erhvervspark i dag har til huse). Her arbejdede han med at samle industritørretumblere. 

– Det sidste halve år dér var jeg klubkasserer, og det blev indgangen til at blive formand for SID Tommerup, som jeg blev i 1998, siger Leif. 

SID Tommerup indgik tre år senere i SID Højfyn, og Leif blev faglig sekretær, som han fortsatte med at være, da 3F Nordhøjfyn blev en realitet. 

– Jeg har været rigtig glad for at være faglig sekretær, siger Leif, der ser frem til at tage over efter Annette. 

– Jeg har haft to formænd, Egon (Pedersen) og Annette og har lært meget af dem begge, siger Leif som fremhæver to forhold.

– Jeg har lært, at man skal give rum og plads til personalet med de forskelligheder det har. Og så har jeg lært, at man skal tro på sig selv, siger Leif. 

Som formand skal han lede både den faglige afdeling og a-kassens samt inspirere kollegerne til, at de gør deres bedste. 

Han bliver også ansigtet ud af til i forhold til især Nordfyns og Assens kommuner. Videre skal han deltage i 3F’s hovedbestyrelsesmøder og dermed deltage i den fagpolitiske debat. 

Det vil næppe ligge Leif fjernt, for i 1992-98 var han formand for den lokale LO-sektion. 

Med til billedet hører, at Leif også kender til kommunalpolitik, idet han i en årrække var medlem af Aarup Kommunalbestyrelse og senere i Assens Byråd – altid valgt for Socialdemokratiet.

Leif, der har rundet de 61 år, er vel det tætteste man kan være på at være en rigtig Aarup-dreng uden at være det.

– Mine forældre flyttede til byen i 1968, men jeg blev født i Rødovre i 1962. To år senere flyttede mine forældre til Bred. Siden da – på nær to år i Odense – har jeg boet i Aarup, siger Leif. 

Faktaboks

3F Nordhøjfyn blev dannet ved sammenlægning af SiD Otterup, SiD Bogense, SiD Søndersø, SiD Højfyn og KAD Fyn.

Afdelingen er en del af Fagligt Fælles Forbund, og har ca. 3.130 medlemmer.

Den overenskomstdækker arbejdspladser i de seks kommuner:

Otterup, Bogense, Søndersø, Vissenbjerg, Aarup og Tommerup

Afdelingen har kontor i Søndersø, hvor der også er A-kassen

To seneste formænd Egon Pedersen og Annette Christiansen. 

3F blev på landsplan stiftet i 2005 ved en fusion af SID, Specialarbejderforbundet i Danmark og KAD, Kvindeligt Arbejderforbund i Danmark

Del denne historie på: