Ramt af vejret: Fugleparken må udsætte åbning

Nårup

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Den første dag i marts plejer at være dagen, hvor Danmarks Fuglezoo slår dørene op for publikum, men sådan bliver det ikke i år. Åbning udskudt i tre uger

Vi har allesammen de seneste måneder kunnet observere, hvordan der er opstået nye søer på markerne eller mindre vådområder har vokset sig flerdobbelte i størrelse, og prøvet at køre gennem vandmasserne på oversvømmede veje – for ikke at tale om dem, der har fået deres del af nedbørsmængderne inden for dørene.

Også i Danmarks Fuglezoo ved Nårup har de vand at slås med, og det i en grad, så bestyrelsen for nylig besluttede at udsætte åbningen med tre uger, så første åbningsdag bliver lørdag 23. marts klokken 10 i stedet for som normalt 1. marts.

Det er ikke fuglene, der er påvirket af regnen, de har det fortrinligt, forsikrer direktør Hans Åge Hjeresen, mens vi tager en tur rundt i parken, – men det her kan vi ikke byde publikum, siger han og stopper op ved et par dybe, mudrede spor på den sti, der leder publikum rundt i parken.

Undergrunden har suget, hvad den kan, og hvor den er stenhård om sommeren, så giver den nu efter for de arbejdskøretøjer, der nødvendigvis må rundt i parken for at rydde op for det, vandmmasserne har bragt med af grene og blade, for ikke at tale om hvad flere ganges kraftigt blæsevejr har efterladt af væltede træer og afbrækkede grene.

Fodpleje for emuer

– Vi kan ikke trække træstammer ud, så længe det ser sådan ud, bemærker Hans Aage Hjeresen.

Det er bedre nu, end det har været. Gummistøvler er fortsat det helt nødvendige fodtøj, hvis man vil færdes uhindret, men den nedgravede trampolin, der normalt rager 20 centimeter over jorden, har været helt forsvundet under vandspejlet, beretter Hans Aage Hjeresen, og geder og kaniner måtte evakueres til et hønsehus, til de havde varmen igen.

Til gengæld har svømmefuglene en fest.

– Det er klart dem, der er mest liv i lige nu, de har pludselig meget mere vand at svømme i, fortæller Hans Aage Hjeresen.

Svømmefugle er nanduer, emuer og strudse ikke, men de nyder alligevel godt af den mudrede jord, der er den rene skønhedspleje for deres “fødder”, som derved undgår at blive indetørrede og sprukne.

Juli gjorde ondt

En forsinket åbning vil naturligvis ramme økonomien, men Hans Aage Hjeresen håber, at der bare kommer endnu flere gæster, når man endelig kan slå dørene op, og foråret for alvor gør sig bemærket i parken.

Til gengæld gjorde sidste års våde juli ondt.

– Det var den dårligste juli, vi har haft i 40 år. Jeg ved ikke, hvad det betyder for besøgstallet, men jeg vil tro, vi har mistet mindst 100.000 kroner på det, alt ligger hos revisoren nu, siger han.

Del denne historie på: