90-årig stadig aktiv kunstner

Lundager

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Udstiller på Galleri Sulegaarden

Zarko Radic også kaldet “Zara” er født i Serbien og hører trods sine 90 år til de “vågne personer” på den aktuelle kunstscene, lyder det i en pressemeddelelse fra Galleri Sulegården.

Galleriet byder fra 8. juli til 20. august på en udstilling med netop Zarko Radic, hvis værk er kendetegnet af stor idérigdom og en kunsthistorisk bevidsthed i en varieret dialog mellem det figurative, det abstrakte og realisme.

Selv siger kunstneren: – Det er vigtigt for mig, at jeg ikke gentager mig selv. Så snart jeg har kreeret en bestemt form, er den så at sige forbrugt for mig. Eller jeg må bearbejde den på ny. Når bestemte former flyder ind i hinanden, skal der ske noget overraskende. Det er vigtigt for mig, at der opstår en irriterende spænding. Mine billeder skal ses som en endeløs proces, som egentlig aldrig bliver færdig.

“Zara” kom fra til Tyskland i 1964 og arbejdede som teatermaler. Hans CV omfatter talrige udstillinger, og hans værker befinder sig i såvel det offentlige rum som i private samlinger herunder også miniaturekunstsamlingen på Sulegården.

Der er fernisering på udstillingen lørdag 8. juli klokken 14-17. Samtidig med at man besøger “Zara”-udstillingen kan man også besøge MIMA-kunstmuseet, et museum i museet på Sulegaarden bestående af 600 små kunstværker af internationale og danske kunstnere.

Sulegaarden kan besøges fredage til søndage klokken 10-17 og efter aftale. 

Del denne historie på: