Væven som livsprojekt

Krengerup

8. juli 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Soloudstilling med Bodil Bülow Hørvævsmuseet

Bodil Tingleff Bülow har lige nu en soloudstilling på Hørvævsmuseet. Den er kronen på en livslang karriere ved de forskellige typer væve, der fylder underetagen i hjemmet i Risskov ved Aarhus.

Bodil T. Bülow arbejder målrettet med de fineste tråde i de bedste materialer for at skabe sine værker, der omfatter store perfekte damaskduge, ultratynde silketørklæder, plaider, elegante viskestykker, håndklæder, dækkeservietter og smukke kunstneriske vægstykker. Det skriver Hørvævsmuseet i en pressemeddelelse. 

– Alt er underkastet den strengest kvalitetskontrol – ikke en tråd eller syning må være forkert. Alt er harmonisk afstemt med farver, der spiller op mod hinanden og skaber et samlet nærmest sublimt billede. Kvaliteten er så eksklusiv, så selv Dronning Margrethe og Kronprinsesse Mary har kunnet modtage et silketørklæde.

Bodil beskriver selv sit arbejde med ordene: ”Jeg brænder for at holde netop vævehåndværk i live og dele det med andre – det gør jeg, fordi jeg har en uudslukkelig passion for håndværket og for arbejdet med naturmaterialer som hør, bomuld og silke. Væven er blevet et livsprojekt som jeg nu ydmygt lægger frem til vurdering.” 

Bodil Tingleff Bülow er oprindeligt uddannet som hospitalslaborant, men tog et radikalt skifte til en kunstnerisk væveruddannelse ved Aarhus Kunstakademi med en efterfølgende række af specialkurser i de forskellige delområder som spinding, bånd- og brikvævning, plante- og kemisk farvning og videre til kongedisciplinen damaskvævning fra 1986. Hun har været med i forskellige grupper og sammenslutninger og deltaget i flere anerkendte udstillinger i ind- og udland.

Udstillingen på Hørvævsmuseet kan ses frem til 11. juli alle dage kl. 13-17 undtagen mandag.

Hørvævsmuseet holder til på godset Krengerup, Nårupvej 30, Krengerup, Glamsbjerg.

Del denne historie på: