Mød kunstnerne bag udstillingen ”Brud”

Krengerup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

De to kunstnere Lotte Dalgaard og Liselotte Hornstrup stiller lørdag 28. maj klokken 14 op på Hørvævsmuseet for at fortælle om kunstværket Brud, der lige nu kan ses på museet. 

De vil fortælle om værkets tilblivelse og deres samarbejde om projektet.

“Brud” er en udstilling, der arbejder omkring ordet Brud, igennem vævet hør. Udstillingen består af 10 værker, som hver især vises på en gine og hver især har en historie om brud. Eksempelvis brudstykke, hvid brud, udbrud, afbrudt, granitbrud, sammenbrud, lovbrud, knoglebrud, nedbrud osv.

Lotte Dalgaard er erfaren væver, og Liselotte Hornstrup er nyuddannet modedesigner, som fælles har et ønske om at undersøge og afsøge det gamle bornholmske hørs muligheder igennem innovative silhuetter og beklædningstekstiler. Den håndspundne hør er fundet i en stor flyttekasse på Bornholm og har været gemt væk i over 100 år. Sparringen og dialogen mellem væver og designer giver energi til videreudvikling og nye metoder at arbejde innovativt på. Formålet med udstillingen er at skabe et nyt udtryk mellem håndværket væv og modedesign.

– Alt det hengemte, håndværksmæssige kunnen som hørgarnet repræsenterer, ønsker vi at give ny værdi i et nutidigt udtryk. Derudover vil størstedelen af vores materialer være restprodukter og genbrugsmaterialer, fortæller Liselotte og Lotte som begge er faglige tekstilkunstnere uddannet med mange års mellemrum. Formålet med udstillingen er at skabe et nyt udtryk mellem håndværket væv og modedesign.

Udstillingen kan ses hele sommeren på Hørvævsmuseet, Nårupvej 30, Glamsbjerg. Museet har åbent kl. 13-17 i weekender og på helligdage i maj og september samt alle dage undtagen mandage i juni-august.

Del denne historie på: