Lørdag den 23. april er hørdag på Hørvæsmuseet

Krengerup

Bliv klogere på bæredygtige tekstiler og tekstilproduktion

Lørdag den 23. april klokken 11-16 er der hørdag på Hørvævsmuseet på Nårupvej 30 i Krengerup ved Glamsbjerg. Her kan du få mere at vide, hvis du vil i gang med din egen hør i haven, eller hvis du bare er nysgerrig og vil lære mere om den gamle tekstilplante. 

– Vi udveksler erfaringer om jordforhold, såning, pasning og høstning. Tag gerne prøver fra jeres tidligere resultater med, rusket hør, forskellige stadier af forarbejdet hør, og hvis du har spundet af det, så vi kan udveksle erfaringer. På dagen kan du også prøve at spinde, skriver Hørvævsmuseet i en pressemeddelelse.

Hørdagen er samtidig et led i projektet ”1 kvadratmeter hør”, som er igangsat af folkeoplysnings-organisationen FORA. Her er målet at tilså mange gange ”1 m2 hør” i et fælles nordisk samarbejde mellem Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland og Island. Projektet skal være med til at skabe opmærksomhed omkring bæredygtige materialer, bæredygtig udvinding og tekstilproduktion samt mindske forbruget af tekstiler.

Hvorfor hør?

Hør er ikke bare et smukt stof, det har også mange fantastiske egenskaber, der kommer miljøet til gode fordi det har lang holdbarhed og medvirker derved til mindre behov for at skifte tøjet ud ofte. 

Desuden kan hør produceres uden at skulle have ret meget vand og kræver færre pesticider og mindre kunstgødning for at vokse end flere andre tekstile materialer. Endelig er fibrene bionedbrydelige, hvilket betyder, at de ikke belaster som affald, når hørmaterialets levetid er omme og skal bortskaffes.

Del denne historie på: