Kunst i naturen

Krengerup

Foredrag med Jette Mellgren

Onsdag den 13. september klokken 19 holder billedkunstneren Jette Mellgren foredrag på Hørvævsmuseet. Her vil hun i ord, fotos og videos fortælle om landart- projekter i ind- og udland. Jette Mellgren arbejder med værker i naturen. Hun fortæller: 

– Jeg fletter, væver og bygger skulpturer, der fortæller historier om naturen, dens tilstand og vores relation til den. Mit arbejde hylder og bærer en essens af det, jeg finder værdifuldt i naturens verden. Mit arbejde tager udgangspunkt i flettehåndværket, der historisk har været tæt forbundet med funktion og brug. Jeg benytter primært naturens materialer i mit udtryk. 

-Min praksis er baseret på et personligt engagement i landskab, og mit arbejde udspringer af mit forhold til naturen. Mit arbejde hylder og bærer en essens af det, jeg oplever i den naturlige verden. Den grundlæggende tilgang er at få naturens iboende og skjulte kvaliteter frem og dens potentiale som bærer af en fortælling. 

-Materialerne bestemmer arbejdets karakter i en bred skala. Jeg arbejder med naturfiber og samlede materialer, og bruger teknikker som vævning, syning og print i forskellige kombinationer for at skabe overflader og strukturer. 

-Min passion for naturen går sammen med min medfølelse for menneskeheden. At involvere mig i andre kulturer forbedrede berigelse og respekt og førte til et rummeligt sind med kreativ frihed.

Foredraget finder sted på Hørvævsmuseet, Nårupvej 30, Glamsbjerg onsdag den 13. september klokken 19. Det koster 100 kr. at deltage – dog kun 50 kr. for medlemmer af Hørvævsmuseet. Kaffe/te og kage kan købes i museets café.

Del denne historie på: