Kreativ efterårsferie for hele familien på Hørvævsmuseet

Krengerup

12. oktober 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

I skolernes efterårsferie fra 16. til 24. oktober inviterer Hørvævsmuseet børn sammen med forældre og bedsteforældre til kreative dage, hvor de sammen kan lave håndarbejder og håndværk eller lege nogle af de gamle lege.

– Vi vil gerne, at børn og voksne oplever glæden ved sammen at skabe noget med hænderne og vise, at kreative aktiviteter giver god mulighed for ro og fordybelse i en i øvrigt travl hverdag, siger Lis Brandt som er én af planlæggerne.

– I løbet af ugen vil der være mulighed for at prøve at sy bolde, filte, væve på rammevæv, båndvæv eller spjældvæv, slå knapper, kniple, brodere, forarbejde hør og lave hørdukker samt lave kumihimo dvs. fletning på japansk. Aktiviteterne finder sted på forskellige dage, den nøjagtige plan kan ses på Hørvævsmuseets hjemmeside, hørvævsmuseet.dk.

Det er en række af Hørvævsmuseets frivillige der står for aktiviteterne, som også omfatter et værkstedsbord med materialer og instruktioner til gamle lege og andre kreative sysler, f.eks. snoreleg, hvæsegase, tegne og farve, strikkelise af wc-ruller, strik eller hækling

I efterårsferien fra 16. til 24. oktober er Hørvævsmuseet åbent hver dag fra 13-17, hvor det også ermuligt at se de permanente udstillinger, få en rundvisning (hver dag klokken 15), handle i museumsbutikken og købe kaffe/te med æblekage i caféen

Del denne historie på: