Hør: naturens fiber til klimakrisen?

Krengerup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Foredrag og forarbejdning af hør lørdag 30. september

Dette års hørdag på Hørvævsmuseet, lørdag 30. september sætter fokus på hør som en del af svaret på klimaudfordringerne. 

– Johanne Stenstrup, som er forfatter og modeblogger på bedremode.nu, holder foredrag hvor hun vil dykke med i den fascinerende verden af hør og udforske, hvordan hør kan være naturens og garderobens svar på en perfekt fiber til klimakrisen. Vi vil se nærmere på hørs bæredygtighed og evaluere, om det lever op til sit ry som en miljøvenlig tekstilfiber, skriver Hørvævsmuseet i en pressemeddelelse.

– Vi skal også forarbejde årets høst af hør som nu skal brydes, skættes og hegles, så fibrene kan forarbejdes til tråd. Her kan du selv prøve at arbejde med hør, eller du bare se på og måske blive inspireret. Tag gerne den hør med, du selv har dyrket, eller køb et bundt på museet.

– Vi viser en video, optaget på Hørvævsmuseet, om hørrens vej fra frø til spinding. Videoen er udarbejdet i anledning af Nordic Craft Week. I den uge er de nordiske lande fælles om at sætte fokus på nordisk husflid og håndværk. 

– Ellen Bangsbo, som er antropolog, fortæller om muligheden for at udnytte fibre fra brændenælde, og der vil være orientering om det fællesnordiske projekt ”1 kvm hør”.  

Hørdagen, som finder sted lørdag den 30. september fra klokken 11 til 17, er arrangeret af Hørvævsmuseet sammen med Fora. Adressen er Nårupvej 30, Glamsbjerg. 

Det koster 200 kr. at deltage i hørdagen, som også omfatter en rundvisning på Hørvævsmuseet. Museumsbutikken er åben, og i cafeen kan der købes frokost, kaffe/te, is og kage. Tilmelding kan ske på tilmeld.hoervaevsmuseet.dk

Del denne historie på: