Bliv klogere på flettekulturen i Uganda

Krengerup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Billedforedrag med Jette Mellgren 5. februar

Mandag 5. februar 2024 klokken 19 holder kunstneren Jette Mellgren billedforedrag på Hørvævsmuseet. Aftenens emne er flettekulturen i Uganda.

Jette fortæller, at hendes vej til Ugandas sjæl er sket med flettehåndværk som katalysator.

– Med ugandernes venlige og imødekommende attitude har de, på grund af vores fælles interesse for håndværk, lukket mig ind og delagtiggjort mig i deres verden.

I perioden fra 2009 til 2019 var Jette en del af arbejdsgruppen i FORA’s udviklingsprojekt: ”Support For Vulnerable Women, Youth and Children in Northern Uganda”. Overordnet handlede projektet om at reducere fattigdom. Det skete gennem udbredelse af demokratiske redskaber og ved at styrke de håndværksmæssige kompetencer.

– Håndværk er et eminent middel til at møde folk i øjenhøjde. Jeg har her mødt mange, der har fået mig til at tro på at Uganda på trods af mange vanskeligheder er fyldt med liv, energi og håb. Uganda er meget mere end en smertefuld historie om krig, korruption og kolonialisme – det er for mig et land med uendelig skønhed, en storslået natur og et stærkt folk – og ikke at forglemme de mange kompetente håndværkere. Gennem billedforedraget ønsker jeg at gøre kurvemagernes ellers usynlige tilværelse synlig, siger Jette. 

Foredraget finder sted på Hørvævsmuseet, Nårupvej 30, Glamsbjerg og det koster 100 kr. at deltage – dog kun 50 kr. for medlemmer af Hørvævsmuseet. Kaffe, te og kage kan købes og tilmelding sker på tilmeld.hoervaevsmuseet.dk

Del denne historie på: