Nu skal vi ha’ et lokalråd her i Kerte

Kerte

26. oktober 2021

Kristina Majoy Stæhr Pedersen flyttede til landsbyen Kerte i slutningen af 2020. Hun er glad for at bo i Kerte, men synes det kunne blive et endnu bedre sted at bo, både for børnene og hende selv. 

Kristina undersøgte om der fandtes et lokalråd eller lignende i sognet. Alt hvad hun fandt var en facebookgruppe med navnet Kertenyt. Så et opslag her, måtte være første step. Det blev til et opslag med mange likes og gode kommentarer og mundede ud i et lille møde i forsamlingshuset, hvor deltagelsen dog var noget mere beskeden. 

Alligevel var fremmødet nok til at behovet for et lokalråd var tydeligt. Der var meget på ønskesedlen og flere punkter til idékataloget.

I flæng kan nævnes: legeplads, grønne områder, mødesteder, trafiksikkerheden, muligheden for en pakkeboks, hvor man kan afhente sine pakker, shelter, udendørs opslagstavle, og flere andre gode ideer. Rigtig mange af forslagene kredsede om at få flere børnefamilier til området, og hvem kan være imod det?

En af de ”gamle” Kerteborgere, der deltog på mødet foreslog at tage kontakt til Steen Søgaard, der er udviklingskonsulent i Assens kommune. Steen Søgaard viste sig at være den helt rigtige sparringspartner og han har kontakt til de andre lokalråd i kommunen.

Så nu kan idégruppen til Kerte Lokalråd indbyde til et orienteringsmøde om mulighederne. Her vil der ud over idégruppen og Steen Søgaard også deltage Inge Bünning fra Røst der er Rørup Sogns lokalråd. Og så selvfølgelig en masse interesserede borgere fra hele Kerte Sogn.

På mødet vil Steen Søgaard oplyse om støttemulighederne, kravene til det formelle o.s.v. Og Inge Bünning vil fortælle om arbejdet i Rørup Sogns lokalråd.

Mødet finder sted mandag den 8. november kl. 19,00 i Kerte Forsamlingshus. Og selvfølgelig er der kaffe og kage, bare hvis du skulle være i tvivl.

Det er idégruppens håb at mødet vil munde ud i at man kan få fastsat en dato for en stiftende generalforsamling i Kerte Lokalråd.

Del denne historie på: