Fire virtuose blokfløjtenister giver koncert i Kærum kirke

Kærum

Woodpeckers Blokfløjtekvartet er en dynamisk gruppe af fire virtuose blokfløjtenister, der deler en fælles interesse for at spille både ny og gammel musik på deres instrument. De mødtes under studier i Stockholm og opdagede hurtigt et match som både venner og kammermusikere.

Alle fire har nydt stor international anerkendelse, og optræder og turnerer med Europas førende musikensembler. Woodpeckers har optrådt ved festivaler i hele Europa og har lavet adskillige radio- og TV-optrædener – samt flere videoer med op til tre millioner visninger. Lørdag 20. maj kommer kvartetten til Kærum Kirke for at spille koncert klokken 15.

Det er Helnæs Kultur- og Musikforening, der står for arrangementet, og pladser kan reserveres på www.helnaeskultur.dk eller på telefon 6173 4540. Medlemsentré for kr. 125, børn og unge 50 kr. Voksne, der ikke er medlemmer, må af med 200 kroner. 

Ved koncerten “Borrowed, not Stolen…” fokuserer gruppen på musik fra barokken, der er arrangeret for kvartetten. 

Musikken er således lånt til instrumentet, men ikke stjålet, da det var gængs praksis i tiden. Gruppen afsøger hele tiden grænserne for at præsentere blokfløjten i et nyt lys og arbejder og udnytter hvert enkelt medlems unikke baggrund i de fire forskellige hjemlande Danmark, Sverige, Norge og Irland.

Koncerten vil byde på arrangementer af folkemusik fra de fire forskellige lande – ovenikøbet folkemusik, der har rødder helt tilbage i barokken.

Del denne historie på: