Ny aftale sikrer campingplads i Assens kæmpe udvidelse

Assens

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Nu, 10 år efter Per og Gitte Blåbjerg købte campingpladsen i Assens, kan de påbegynde planerne for en kæmpe udvidelse af pladsen. For Assens Kommune betyder det en udgift på 21 mio kroner til nye vejanlæg.

På sit novembermøde sagde Assens Byråd ja til en aftale med City Camp Assens Strand, som betyder, at Per og Gitte Blaabjerg, der for 10 år siden købte campingpladsen af Assens Kommune, nu kan komme i gang med deres store udviklingsplaner.

Campingpladsen står således over for en kæmpe udvidelse fra i dag 170 pladser til 500, når der udvides på jordbassinerne og man også inddrager den tidligere bådoplagringsplads, der i de forløbne år har været årsag til en strid mellem sælger og køber. Det viste sig nemlig, at pladsen, der tidligere blev benyttet til oplagring af både, var forurenet og ikke uden afværgeforanstaltninger kunne bruges til camping.

Assens Kommune havde helst set handelen gik tilbage, men tabte sagen i landsretten, i stedet har begge parter arbejdet hen imod den løsning, der forleden blev blåstemplet af byrådet.

Svømme- og badeland

Assens kan nu se frem mod en campingplads på 116.000 kvadratmeter, der får både udsigts- og vandkantspladser, badeland og overdækket swimmingpool og endvidere mulighed for et hotel med op til 150 værelser. Forventningen er op til 80.000 overnatninger om året.

– Vi kan slet ikke få armene ned. Tænk at det er lykkedes, at vores drøm gennem de sidste 10 år nu blive virkelighed. Vi skal bygge en helt ny campingplads lige midt i Assens by, siger Gitte Blaabjerg i en pressemeddelelse. Hun ser frem til at kunne være med til at bidrage til endnu flere besøgende og dermed endnu mere liv i Assens.

  En ting er helt sikkert – det bliver spændende at kunne være med til for alvor at sætte Assens på landkortet, siger hun.

Tunnel på Næsvej

Udviklingen af campingpladsen bliver en bekostelig affære for Assens Kommune. Som en del af aftalen skal 65 meter af Næsvej føres gennem en offentlig tunnel, som skal give adgang for biler, cyklister, gående og renovationsbiler og beredskab til sommerhusområdet via Rylevej. En vej over tunnelen skal forbinde campingpladsens dele med hinanden. Afværgeinstallationer på giftgrunden i form af en membran samt et jordlag på 1-1,5 meter og et muldlag på 25 cm løber sammen med tunnelen op i 21,2 mio. kroner.

Til det siger Søren Steen Andersen: – Ved erhvervshandler som denne påhviler der altid kommunen en række udgifter. Det kan for eksempel være til anlæg af vej, kloakering, rundkørsler o.s.v. Derfor har vi løbende ved de årlige budgetlægninger budgetteret med en række udgifter i forbindelse med etableringen af campingpladsen.

Man kan i øvrigt følge udvidelsesplanerne på campingpladsens hjemmeside samt på Facebook.

Del denne historie på: