Genopliver stumpemarked i Vissenbjerg-Hallerne den 11. februar

Vissenbjerg

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Kurt ”Kubik” Larsen sætter spareskillingerne på højkant – da andre ikke ville lege med

I guderne må vide, hvor mange år, var der to faste holdepunkter i Vissenbjerg: Juleaften 24. december og stumpemarked i Vissenbjerghallerne i slutningen januar/begyndelsen af februar. 

VBMK, Vissenbjerg-Bred Motor Klubs støtteforening var den glade arrangør, men en kombination af corona og garvede kræfters gåen bort betød, at 2021 og 2022 var stumpemarkedsfrie år. 

Men 2023 bliver et helt normalt år med både jul og stumpemarkedet. 

Stumpemarkedet takket være Kurt ”Kubik” Larsen fra Tommerup St., som sætter nogle af sine spareskillinger på højkant og dertil får hjælp til det praktiske af kæresten Asta Kirkegaard, datteren Dorte Arvad Jensen og en lille håndfuld venner. 

Hverken VBMIK’s støtteforening eller Fyns Veteranknallert Klub ville være med. 

– Veteranknallertklubben syntes, det var for risikabelt, siger Kurt ”Kubik”, der i en periode var formand for klubben, hvis medlemmer i sommerhalvåret slider på især den fynske asfalt, når turen går til udvalgte mål som Egeskov. 

Kurt ”Kubik” slår dog ikke større brød op, end han kan bage, så han nøjedes med at leje en hal – og ikke to, som tidligere var normen. Og åbningstiden bliver også lidt kortere, så der med andre ord bliver stumpemarked i Vissenbjerg Idræts- og Kulturcenters hal 2 lørdag 11. februar klokken 9 til 14. 

I hallen har han sat 40 x 3 meter facademeter til salg for stadeholdere, og det er gået godt med at få afsat standene. 

– Lige nu (torsdag 26. januar) er 24 ud af 120 meter stadeplads tilbage, og jeg har endda oplevet en enkelt stadeholder, der ville have ni meter, siger Kurt ”Kubik”. 

Da han kun råder over en hal, har det fået betydning for sortimentet. 

– Der bliver kun stumper til biler, hele motorcykler og stumper til motorcykler, og det samme med knallerter. Altså ikke tøj, bøger og porcelæn. 

Kurt ”Kubik” tilhørte ikke  den gamle arrangørkreds, men har fået god hjælp fra den nuværende halinspektør, og så har han erfaringer fra et lille stumpemarked ved Lilleskov Teglværk, som han står bag.

– Jeg har også et stort netværk at trække på, så jeg er ikke startet på bar bund. 

Helt efter den gamle bog vil man ved indgangen til hal 2 finde en bod, hvor man kan forsyne sig med fadbamser og grillpølser. For det hører ligesom til et ordentligt stumpemarked – som and og flæskesteg juleaften. 

Del denne historie på: