Frøbjerg-storfamilien bød på lagkage til nye og gamle frivillige…

Frøbjerg

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Hver torsdag morgen bænker mellem 22 og 30 mænd og kvinder – de fleste lidt oppe i årene – i Samlingshuset – for at få kaffe og en lille en til halsen – javel, men nok så meget med at bygge kulisser til årets sommerspil, gøre pladsen klar og 1000 andre ting. Nogle går hjem ved middagstid, andre bliver hængende, for der er nok at se til. 

– Jeg ved ikke, hvad det er vi gør rigtigt, siden der troligt kommer mellem 22 og 30 hver torsdag, fortalte tovholder Vagn Thøger Madsen, da Festspillet holdt introaften for nye og garvede frivillige mandag aften 8. april. 

– Jeg snakkede med et lidt ældre ægtepar fra Tommerup, som for nylig var blevet med på ”Torsdagsholdet”. De oplevede det sådan, at de var blevet en del af en familie, fortalte Lene Bredtoft Gräs, der i en årrække har med på syholdet, der sørger for kostumerne – at få dem syet og om nødvendig repareret. 

Det var ikke overraskende en melding, som glædede Vagn og de andre tilstedeværende deltagere fra Styregruppen. 

Folkebladet må så konstatere, at familien, de to fra Tommerup var blevet medlem af, er en storfamilie, for der er i omegnen af 300 frivillige tilknyttet Frøbjerg Festspil. 

Festspilformand Knud Møller og instruktør Carsten Friis glædede sig over, at det i en tid, hvor mange foreninger har svært ved at skaffe og holde på frivillige, ikke er et problem for festspillet. Men de mente også, det gjaldt om at være obs på, at opgaverne blev målrettet den enkeltes lyst og evner. 

Selv om scenografien til årets sommerspil er den helt store opgave for torsdagsholdet, er det ikke ene om at løse opgaven. Teknikholdet spiller også en stor rolle. 

– I år skal vi for første gang i mange år ikke have en eller flere drejescener. Men til gengæld skal vi have et stor bassin i midten på scenen, som skuespillerne og danserne ikke kun kan hoppe ned i, men også skal danse oven på. 

Arbejdet er i øvrigt gået i gang. Teknikholdet mødes i øvrigt fast om fredagen og kaldes også for fredagsholdet og et fast indslag – blev det antydet – er at spise lagkage, så holdet vistnok også kaldes for ”lagkageholdet”. 

Hair på toppen – af Frøbjerg Bavnehøj

Årets sommerspil på ”Højen” er ”Hair – The American Tribal Love-Rock Musical”, som bragede gennem lydmuren i 1967 og siden gik sin sejrsgang verden over. 

Tilbage i 1967 var ungdomsoprøret i sin vorden, alt imens færre og færre unge amerikanere sagde ja til at myrde løs i Vietnam.

I dag har ungdomsoprøret sejret ad helvede til, mens krig er mere aktuelt end nogensinde – desværre. 

Hair er en god historie, vild dans og sange, som går rent ind hos unge som gamle. Nævnes skal sange som ”Aquarius”, ”Hair”, ”Easy to be hard” og “Good Morning Starshine”. 

På scenen medvirker 36, sangere, dansere og musikere. 

Hair opføres i tidsrummet 7. til 24. august. 

Yderligere information på frobjerg.dk

Del denne historie på: