Tag hvad du vil ha’: To eller tre toppe

Højfyn

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Tommerup Idræt, Aarup Løbeklub og DGI er gået sammen om et motionsløb søndag 19. juni som led i Kulturfestfesten på Frøbjerg Bavnehøj

De – arrangørerne – kalder løbet for ”De tre toppe”, men hvis lysten og formen ikke er til et halvmaraton, kan man nøjes med ”De to toppe” på de ikke nær så strabadserende 8,5 km, der oven i købet både er for løbere og gåfolk. 

Uanset antallet af toppe gælder det om løbet: 

– Det er en unik mulighed for at opleve vores smukke natur på Højfyn, siger Inge Holst fra Tommerup Idræt, som er gået sammen med Aarup Løbeklub og DGI Fyn om at arrangere løbet, der finder sted søndag 19. juni med start og mål på p-pladsen ved foden af Frøbjerg Bavnehøj. 

To af toppene, som har givet navn til løbet, er Frøbjerg Bavnehøj, der engang lå 131 meter over havet, men i dag kun skyder 130 meter i vejret og Brændholt Bjerg, som knejser 115 meter over havet. 

Den tredje top, som kun halvmaratonløberne vil klatre op på, er Dyred Banke, der ligger 123 meter over havet. 

Nu da løbet foregår på Højfyn, som er karakteriseret af et overmåde kuperet terræn, må deltagerne forvente flere stigninger. 

– Der er i hvert fald fire kraftige stigninger på ruten, siger Inge Thorup fra Aarup Løbeklub, for hvem Dyred Banke er en tilbagevenden til barndommens land. 

– Jeg voksede og her og kan huske, der var skibakke ved banken. 

Skiftende terræn og underlag

Inge Holst, der slog sig ned i stationsbyen i 1985 og altid har dyrket idræt – hun var i sin tid med i Motionsklubben FUTI – har mere godt at sige om ruten. 

– I modsætning til H.C.Andersen Maraton i Odense, der udelukkende foregår på asfalt, er De Tre Toppe et løb med mange stigninger samt skiftende terræn og underlag. 

Startnumre kan hentes klokken 9, mens starten går klokken 10. 

Tilmelding via DGI (De Tre Toppe , 19-06-2022 : : my.race|result (raceresult.com)

Det koster 110 kroner at deltage, børn slipper med 35 kroner. 

Forplejning fire steder på ruten er inkluderet i prisen. Det samme er en medalje af ler, som Lisbeth Kring Jensen har kreeret. Hun har pottemagerværkstedet ”Den dybe tallerken” i Tommerup Erhvervspark. 

Når det gælder forplejningen, har arrangøren nydt godt af støtte fra lokale virksomheder: Rema 1000 og Super Brugsen i Tommerup sponserer frugt, som løberne kan nyde på ruten, mens det økologiske gartneri Lykkesholm sponserer agurker, der kommer i den pose, løberne får, når de er kommet i mål. Team Re/Style frisøren i Tommerup bidrager med hårpleje.

Da løbet ”De tre toppe” er en af mange events i Kulturfesten på Frøbjerg Bavnehøj 16.-19. juni vil løbsdeltagerne efter løbet kunne deltage i og opleve dagens øvrige aktiviteter. 

Del denne historie på: