Vil skabe slow living på Helnæs

Helnæs

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Flemming Mortensen og Vibeke Mikkelsen vil låne cykler ud gratis til de mange turister og besøgende, der hvert år kommer for at opleve Helnæs.

Ideen handler om at låne cykler ud til de mange turister og besøgende, der hvert år kommer for at opleve Helnæs. 

– Man får ikke det hele med, når man kører rundt i bil. Med Cykelpark Helnæs, som vi er ved at bygge op, vil vi lave slow living på Helnæs. Det handler om at slukke motoren og komme helt ned i tempo”, fortæller Vibeke Mikkelsen.

Inspirationen er kommet fra Ø-cyklerne på øerne, hvor man låner cyklen ved færgen, og stiller den retur efter brug:

– Det må også kunne laves her, selv om vi ikke har en færge,  fortæller Vibeke Mikkelsen.  

Hun fortalte Flemming Mortensen om sine tanker, og han straks var med på ideen. Her efter gik det stærkt, og ideen blev hurtigt til et konkret projekt. 

Efter et opslag på de sociale medier fik de to ildsjæle doneret over 20 cykler fra private personer. Nogle af cyklerne virker helt som de skal, og andre skal lige ”skrues færdige”, men den klarer Flemming Mortensen, som er fiks på fingrene. 

– Vi har fået støtte fra Brugsen i Haarby og Assens Kommunens Lokalsamfundspulje, og det gør, at vi nu har råd til at købe de stumper og dele, der skal bruges, så alle cyklerne kan komme ud og køre, fortæller Flemming Mortensen.

Håbet er, at cyklerne kommer ud og køre på øen hen over sommeren. 

Cyklerne vil til at starte med blive placeret ved Helnæs Camping og Galleri Knadring. Den enkelte cykel er gratis at låne og vil være markeret med Cykelpark Helnæs.

Projektet er støttet af Lokalsamfundspuljen, fordi det er med til at skabe mulighed for en bæredygtig og klimavenlig ferieform, og samtidig er det et initiativ, som er skabt af lokale ildsjæle bakket op af det lokale erhvervsliv, og samtidig er det med til at styrke oplevelsesmulighederne på Helnæs.

Del denne historie på: