Torso og landskab

Helnæs

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

– John Hansen på Galleri Otto Arp

Galleri Otto Arp ved Helnæs Gl. Præstegård er klar til at byde indenfor til en sommerudstilling med maler og grafiker John Hansen.

Udstillingen kan besøges fra lørdag 3. juni til søndag 2. juli.

John Hansen er uddannet på Det Fynske Kunstakademi 1970-76.

Siden akademitidens klassiske tegninger har han været optaget af torsoen og nu 50 år senere er han ikke færdig med at fylde tegn og spor ind i en torso med blyant, akryl fedtfarver, kul og kaffe eller i grafisk form som fotogravure. Det var på et længere arbejdsophold i sydfranske Provence, at han genoptog sporet, fortæller galleriet i en pressemeddelelse.

Udstillingen byder også på malerier. Stilen beskrives abstrakt-ekspressionistisk, inspirationen er den omgivende natur, farvevalget er især jordfarver og malerierne fremtræder som lag på lag af farver under overfladen, og lysindfald og den vinkel, billedet beskues fra, giver hele tiden nye oplevelser.

– Jeg maler fordi jeg ikke kan lade være, og jeg har mange malerier, der skal males endnu, har John Hansen sagt ved flere lejligheder.

Huskebilleder er endnu en kategori, der vil kunne opleves på udstillingen. Tidligere havde John Hansen huskelapper overalt i sit værksted. “Gul klat med okker” , “husk umbra til højre” og lignende kunne der stå. Så kom han igang med at lave små huskebilleder på 12,5×12,5 cm og satte dem sammen til husketavler, med på udstillingen er en husetavle med 25 billeder fra 2022.

Der er fernisring på udstillingen 3. juni klokken 14-17.

Del denne historie på: