Nyt initiativ: Oplev Helnæs på kryds og tværs

Helnæs

26. september 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Helnæsboerne byder i oktober på masser af aktiviteter af meget forskellig art flere steder på halvøen

Hvad kan Helnæs byde på, når det hele skal samles på to weekender, 1.-3. oktober og 8.-10. oktober? Det vil helnæsboerne vise på kryds og tværs af øen og på kryds og tværs af emner og aktiviteter. Arrangørerne har lagt vægt på oplevelser, hvor gæsterne kan prøve noget nyt indenfor temaerne natur, kultur og historie, bevægelse, musik, kunst og kreativitet på flere måder og fest med musik og fællessang. Helnæs på kryds og tværs er åbent for alle. 

Oplevelser med natur, kultur og historie 

– Naturen på Helnæs er både unik og varieret, og den vil blive foldet ud med vandring med naturvejleder, den årlige klapjagt, ture i hestevogn, se på de mange stendysser, mød en forfatter og besøg Helnæs lokalhistoriske arkiv, fortæller Marianne Therp, Helnæs. 

 

Bevægelse

– Deltag i Petanque-konkurrencer, prøv en gratis yogatime, nyd strand, skov og overdrev på egen hånd, følg afmærkede ruter på Maden og i Bobakkerne og gå med som klapper i skoven med Jagtforeningen, lyder opfordringen                                                                                                     

Musik, kunst og kreativitet

Skab selv kunst af junk, kom ud med en skitsebog, hør historiefortælling og skab dit eget bomærke, deltag i maleworkshop, lav dit eget armbånd, og oplev kunstudstilling i stearinlysenes skær med kagebord og levende musik. Nyd kunsten på Mejeriet og de friskbagte boller med varm kakao, kom til kunst og musikeftermiddag og se kunstnere arbejde med deres kunst. Hør to professionelle musiker give koncert ”Øjeblikkets magi” i Helnæs Gl. Præstegaard – kræver tilmelding. Deltag i tarteletfesten, hvor en ung musikstuderende spiller og fortæller om musikken og sangene – kræver tilmelding.  

Enkelte ting kræver betaling, men det meste kan man frit deltage i, da Assens Kommune har ydet støtte til arrangementet. 

Hele programmet og mere info om de forskellige events kan ses på www.gallerilangager.dk/helnaes, og det trykte program kan hentes på Turistkontoret i Assens, Borgerhuset og på Det gamle Mejeri på Helnæs.

Del denne historie på: