Niklas Walentin og Snorre Kirk Trio hædrer Svend Asmussen

Helnæs

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Den danske violin-virtuos Niklas Walentin har internationalt bevist sit musikalske værd ved et utal af koncerter som solist og kammermusiker med et klassisk repertoire.

Nu kaster han sig over et nyt musikalsk univers og præsenterer et helt nyt program med jazz arrangeret af Svend Asmussen (1916-2017), en af de største danske jazzmusikere nogensinde.

Niklas Walentin og Svend Asmussen havde et nært venskab, der førte til udveksling af mange musikalske ideer, og Svend Asmussen betroede Niklas Walentin samlingen af sine bedste soloer. Disse soloer præsenterer Niklas Walentin nu i et nyt program, som giver en en unik chance for at høre Svend Asmussens genistreger i hænderne på fire musikere, Anders Fjeldsted på base, Calle Brickman på klaver, Snorre Kirk på trommer og Niklas Walentin på violin. Og jo, selv om de er fire, kalder de sig en trio.

Det er Helnæs Kultur- og Musikforening, der byder til koncert på Galleri Knadring, Helnæs Byvej 20, lørdag 26. august klokken 19.30. Der er mulighed for at købe forfriskninger, og kommer man lidt før, kan man også nå at se lidt kunst, før musikken tager over. Det er nødvendigt at bestille plads, det sker på www.helnæskultur.dk eller telefon 61 73 45 40.

På programmet står blandt andet George Gershwins “Fascinating Rythm”, “Someone to Watch over me” fra operaen Porgy and Bess og Svend Asmussens egne kendingsmelodier som “Sophisticated Lady”, “The Nearness of You” og “June Night”. 

Del denne historie på: