Morten Kargaard Septet i Kærum Kirke

Helnæs

1. september 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Med syv musikere på scenen er målet nået for lokalerne på Helnæs, så derfor rykker Helnæs Kultur- og Musikforening ind i Kærum Kirke lørdag 4. september, når Morten Kargaard Septet giver koncert. 

– Det er et meget anerkendt band med flere cd-indspilninger og rigtig mange koncerter i både ind- og udland bag sig. De syv musikere har været tilknyttet flere forskellige orkestre og genrer. nemlig Copenhagen Phil, Det Kongelige Kapel og DR Symfoni Orkester. Og alle har de en personlig tone og en åbensindet tilgang til ny musik, siger Marianne Therp, som er formand for den arrangerende forenin- 

Kærum kirke på Kærumvej 34 lidt øst for Assens har i sit store kor god plads til septetten, som spiller allerede om eftermiddagen, kl. 16.00, dørene åbnes kl. 15.30.     

Marianne Therp siger om bandet:                                                 

– Morten Kargaard Septet giver en harmonisk rig og ny tilgang, i sammensmeltningen af klassisk og rytmisk musik, og får de to umiddelbart forskellige musikalske genrer til at forene sig i et nyt udtryk.

– Et orkester, der trodser alle forsøg på at knytte en specifik genre til sig – og som udfordrer, hvad klassisk musik er, og hvad den kan udrette. En musik-bevidsthedsstrøm i skiftende strukturer, men med en indre ro og tankevækkelse. 

– En frygtløs omfavnelse af det nye og usædvanlige, såvel som en dyb forståelse af fortiden.

– En ny og innovativ lyd med syv omhyggeligt udvalgte instrumenter fra den klassiske og rytmiske verden fører lytteren gennem en fantastisk rejse. Kompositionerne er påvirket af det skandinaviske åbne landskab og skønhed, hvor tankerne kan falde på malerierne fra P.S. Krøyer og Nordsøens styrke og skønhed

FAKTA

Morten Kargaard Septet                                                                                                                             

4. september kl. 16.0

Kærum Kirke, Kærumvej 34, 5610 Assens

Dørene åbner kl. 15.30                                                                                                                                     

Pladsbestilling nødvendig på enten www.helnæskultur.dk eller tlf. 6173 4540  før fredag den 3. september.

Del denne historie på: