Kunst under Ravnetræet i Klinteskoven på Helnæs

Helnæs

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Syv kunstnere inden for hver deres genre har sat sig for at levere en helt speciel kunstoplevelse under Ravnetræet i Klinteskoven på Helnæs. Det sker lørdag den 9. oktober som en del af kunst- og kulturugen ”Helnæs på Kryds og Tværs”.

Kunstnerne udfordres uden for vante rammer  Fotograf Peder Fredskild fra Tommerup St., der er medlem af Galleri Langager i Det Gamle Mejeri på Helnæs og Ib Ivar Dahl, der er formand for Helnæs Fiskeriforening, forfatter og meget mere har taget initiativ til et usædvanligt kunstprojekt. Sammen med galleriet har de samlet kunstnergruppe, som er parate til at lade sig udfordre uden for deres vante rammer.   

STEDSANS 

– at sanse et sted  

Kunstnerne mødes under Ravnetræet i skoven, sanser stedet og lader sig inspirere til at udtrykke oplevelsen gennem deres kunst – maleri, musik, lyrik, akvarel, kropsligt udtryk, skulptur og fotografi.  Initiativtagerne har planlagt et forløb, hvor kunstnerne frembringer hver et værk, som de efter en uge udstiller for publikum, og de opfører en performance i skoven. Det sker lige på stedet, hvor inspirationen er hentet. Der venter både publikum og kunstnere en helt speciel oplevelse. Projektet er åbent for alle kunstneriske indfald, og på forhånd er der ingen der ved, hvad der vil ske. De syv kunstnere er:

Tove Ketil Lenger – Akvarelmaler

Charlotte Foss – Krop og Bevægelses-kunstner

Eva Rowley – Maler

Lone Gjessing – Skulptør

Morten Winther – Musiker

Ib Ivar Dahl – Forfatter

Peder Fredskild – Fotograf

Med hestevogn til skoven  Publikum mødes lørdag den 9. oktober kl. 13.30 foran Det gamle Mejeri, Ryet 13 på Helnæs. Derfra køres med hestevogn og andre køretøjer til Klinteskoven. Pladserne fordeles efter først til mølle-princippet, fortæller arrangørerne. Efter køreturen bliver der en kort, smuk vandretur gennem skoven. Siddepladser til forestillingen er i løvet på skovbunden eller på medbragte klapstole. Arrangementet og turen er gratis. Tilmelding er ikke nødvendig.

Del denne historie på: