Juleoplevelserne står i kø på Helnæs

Helnæs

30. november 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Søndag den 5. december klokken 10-16 byder 12 steder indenfor   

Julen står for døren – ikke mindst på Helnæs, hvor sneen daler ned 5. december, sådan at man kan køre øen rundt i kane trukket af otte rensdyr…..

Måske ikke, men sikkert er det dog, at der bliver Jul På Helnæs denne søndag mellem klokken 10 og 16. 

Familier, som har brug for en god dag med mange oplevelser, kan vandre eller køre rundt til hele 12 steder på øen.  Og ma’pakken kan blive hjemme, for sulten kan syv steder stilles med bl.a.  frikadellesandwich, tarteletter, vildtsuppe over bål og grillpølser af Gallowaykvæg. De lækkersultne kan glæde sig til hjemmelavede kager, boller, kringle, æbleskiver og flødeboller flere forskellige steder. Det fortæller Marianne Therp på vegne af de 30 helnæsboer, som står bag Jul På Helnæs.

Børn under 15 år kan gå på skattejagt, dvs. samle stempler fra alle de steder, der besøges; på hjemvejen kan alle børn med mindst fem stempler få en præmie med hjem. De kan også doodle på sten, pynte et honninghjerte og tage en tur med hestevognen. For børn er der ligeledes små juleopgaver og aktiviteter på Mejeriet.

De besøgende går ikke forgæves efter gaver som lækre strikkede ting, unik pynt af blomster, kranse, glas samt Helnæs-julekuglen. Man kan se og købe kunst, malerier, keramik og ting af træ. Tøj, sko og antikviteter af mange slags. Skind- og pelsvarer såsom handsker, jakker, tasker, varmedunke og lammeskind til yndlingsstolen.

Juledekorationer, gaver til pakkespil, julepynt, adventsgaver og værtindegaver, Helnæs julesnaps, engle, nisser og nissehuer kan også fås. Det samme kan julekuglen i nyt design med personlig tekst efter ønske, som endda kan forudbestilles via sms på 2015 1890. 

Skattekort med oplysning om, hvad der sker rundt omkring, kan fås alle steder på juleturen rundt på Helnæs. 

Del denne historie på: