Jazz, folk og klassisk i flot jubilæumsprogram

Helnæs

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Helnæs Kultur- og Musikforening fylder 25 år i år, og har i den anledning strikket et flot jubilæumsprogram sammen. Første koncert er lørdag 7. maj.

I 1997 blev Helnæs Kultur- og Musikforening dannet og kan nu fejre 25 års jubilæum med et koncertprogram, hvor alle sejl er sat til.

– I bestyrelsen er vi glade for at kunne præsentere et flot program. Det gælder både flere unge talenter med baggrund i folkemusik og klassisk musik samt velkendte jazzmusiktalenter og operasangere med meget mere. Jubilæet fejres selvfølgelig også med en festmiddag for alle medlemmer, fortæller formand Marianne Therp.

Hele programmet kan læses på foreningens hjemmeside www.helnæskultur.dk

Tid til tiden

Traditionelt begynder sæsonen med en kirkekoncert, og det er der ikke lavet om på i år. Det sker lørdag 7. maj med koncertfortællingen “Tid til tiden”, hvor en trio bestående af skuespiller Nis Bank-Mikkelsen, klarinettist Jens Schou og Anders Vesterdahl Singh på harmonika optræder med oplæsning af værker af Inger Christensen, Poul Borum, Benny Andersen og kirkefaderen Augustin. Musikken er klezmermusik, som er skæbneforbundet med jødernes historie.

Det er en koncert, hvor tekst og musik står side om side. Tekster veksler med musik, og handler alle om tiden, dens væsen og dens gådefuldhed. Kunstnerne vil undersøge, om tid og musik er forbundne.

Koncertfortællingen foregår i Kærum Kirke klokken 15. Efterfølgende er der middag på Øbjerggård. Begge dele kræver tilmelding hurtigst muligt på telefon 61 73 45 40 eller på www.helnæskultur.dk. Koncerten koster 50 kroner, middagen 145 kroner.

Nye koncertsteder

Jubilæumsåret er også året, hvor nye koncertsteder kommer i brug. Helnæs Gamle Præstegård, hvor foreningen har haft de fleste af sine arrangementer, er blevet solgt, så fremover vil mange arrangementer i stedet finde sted i Galleri Knadring, saltvandssøerne på Agernæs bliver igen i år bagtæppet for en jazzkoncert, mens der venter god folkemusik, når Helnæs Kultur- og Musikforening i samarbejde med Vestfyns Hjemstavnsgård inviterer til høstfest på hjemstavnsgaarden. 

Del denne historie på: