Første officielle optræden: Blum & Haugaard Trio indtager Helnæs Gl. Præstegård

Helnæs

19. august 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Den svenske guitarist Roger Tallroth har medvirket ved Harald Haugaards tre soloalbums, men når han lørdag 21. august går på scenen i Helnæs Gl. Præstegård sammen med Helene Blum og Harald Haugaard, er det Blum & Haugaard Trios første officielle optræden.

Marianne Therp, der er formand for den arrangerende forening, Helnæs Kultur- & Musikforening siger:

  • Sangeren Helene Blum har sammen med violinisten Harald Haugaard etableret sig som nogle af de fineste fortolkere og fornyere af den danske musiktradition. Sammen levendegør de kulturarven på allerhøjeste kunstneriske niveau. Ved koncerten på Helnæs optræder de sammen med den svenske superguitarist Roger Tallroth.

Blums klare stemme

Helene Blum har bjergtaget mange tilhørere over hele verden med sin klare stemme og rene inderlige udtryk. Hendes kunstneriske ståsted er både det nyskabende og det rodfæstede. Som sanger tager hun udgangspunkt i gamle sange, som hun genopfinder i nutidige fortolkninger og blander elegant med nye sange, ofte hendes egne. Hun er dybt forankret i det danske musikalske modersmål, men er samtidig ikke bange for at udfordre det.

En af Danmarks fineste violinister

Gennem de seneste 25 år har Harald Haugaard etableret sig som en af Danmarks fineste violinister. I sit virtuose spil forener han det legende lette med det halsbrækkende udfordrende i en karakteristisk dyb og melankolsk tone. Hans kompositioner er originale og i sit samlede kunstneriske udtryk trækker han bestandigt på dybe rødder i den rige danske musiktradition, som han behandler innovativt og vedkommende som ingen anden.

Roger Tallroth

Udover at være guitarist er Roger Tallroth også komponist og producer. Han har udover et banebrydende virke med trioen Väsen arbejdet med en endeløs række af nordiske og internationale stjernemusikere. Han har lagt navn til ”The Tallroth Tuning”, som er en unik stemning af den 12-strengede guitar. I foråret 2021 forlod han Väsen efter 30 år for at kaste sig ud i nye projekter.

Koncerten foregår i galleriet på Helnæs Gl. Præstegård, Stævnevej 7, Helnæs, hvor der samtidig er en helt ny udstilling at se.

Reserver pladser til koncerten enten på hjemmesiden eller på telefon 6173 4540 og betal venligst for koncerten senest tirsdagen før enten på konto 0847 0000528285 eller på MobilePay 48047.

Billetprisen er 200 kroner, dog kun 125 for medlemmer. Børn og unge slipper med 50 kroner.

Del denne historie på: